Καιρός: Επέλαση πολικού ψύχους - Πού χιονίζει και ποιες περιοχές θα σαρώσει
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Καιρός: Επέλαση πολικού ψύχους - Πού χιονίζει και ποιες περιοχές θα σαρώσει
Σε τροχιά έντονης κακοκαιρίας εισέρχεται η χώρα από σήμερα Δευτέρα, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις βόρειους ανέμους, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το ισχυρό κύμα ψύχους και οι ισχυροί άνεμοι, συνοδεύονται από ασθενή χιονόπτωση στην Πάρνηθα. Στη Δυτική Μακεδονία η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ χιόνι στρώθηκε μέχρι την παραλία της Καβάλας. Ασθενής είναι η χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη.
Ήδη από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας, χιονοπτώσεις καταγράφονται σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπως η Δράμα, η Καβάλα, η Χαλκιδική και η Ροδόπη.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή (11/1/26) και την «πορτοκαλί» προειδοποίηση από την ΕΜΥ, ο καιρός παρουσιάζει σταδιακή επιδείνωση από το απόγευμα της Κυριακής στη χώρα μας με έντονο κύμα ψύχους, ισχυρούς βόρειους ανέμους και στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας κυρίως Ελλάδας χιονοπτώσεις
Πολύ χαμηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες μέχρι και το πρωί της Τετάρτης (14/1/26).
Παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, θα σημειώνεται τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.
Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (12-01-26).
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:
- α. Στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας.
- β. Από τη νύχτα σε πεδινές περιοχές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Χαλκιδικής, τα ανατολικά τμήματα της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης καθώς και σε νησιά του βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σποράδες).
- γ. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε πεδινές περιοχές της Εύβοιας (κυρίως στα ανατολικά τμήματά της) και τα ορεινά – ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν, πριν το μεσημέρι της Δευτέρας (12-01-26) στα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές εκτός των ορεινών – ημιορεινών της Κρήτης όπου θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τρίτης (13-01-26).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Παρά το περιστατικό, το μάθημα συνεχίστηκε κανονικά
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία έξι σταθμών
Τα κίνητρα της φυγής της παραμένουν ασαφή ακόμα
Οι αξεπέραστες ατάκες του που έγραψαν ιστορία
Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ
Λόγω εκτέλεσης ασφαλτικών εργασιών συντήρησης οδοστρώματος
Η πρόσβαση στα αρχεία δεν είναι τεχνικό αίτημα μιας επαγγελματικής κοινότητας· είναι προϋπόθεση δημοκρατικής διαφάνειας και ιστορικής αυτογνωσίας.
«Η Τουρκία παραβιάζει ευθέως τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ»
H κοπέλα ήταν αγνοούμενη εδώ και αρκετό καιρό
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα από τον αδελφό του, Γιάννη
Τρία χρόνια μετά, μαζικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αιχμή τα Τέμπη
Προκαταρκτική έρευνα για κακουργηματικές πράξεις στο Πλατύ Ημαθίας
Καθυστερήσεις στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.