- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στο Περιστέρι φτιάχνουν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα
Γιορτές χωρίς χαμόγελα και γευστικές απολαύσεις δεν νοούνται. Στον Δήμο Περιστερίου μάλιστα όχι μόνο το γνωρίζουν καλά αυτό, αλλά σπάνε και όλα τα ρεκόρ δημιουργώντας έναν πεζόδρομο... πίτα!
Το παραδοσιακό πλέον έθιμο, αυτό της γιγαντιαίας βασιλόπιτας στον Δήμο Περιστερίου δεν θα μπορούσε να λείπει από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.
Συγκεκριμένα η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνουν τη μεγαλύτερη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη Βασιλόπιτα της Ελλάδας, σε ένα εντυπωσιακό γεγονός που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025, στις 17:30, στην Πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου (στάση Μετρό «Περιστέρι»), με ελεύθερη είσοδο για όλους. Μια εκδήλωση χαράς και αγάπης που χαρίζει στην πόλη του Περιστερίου μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές των φετινών εορτών.
Στο τέλος της εκδήλωσης, η Βασιλόπιτα θα κοπεί και θα διανεμηθεί δωρεάν στους πολίτες, σκορπίζοντας χαμόγελα, ευχές και τυχερά φλουριά.
Η φετινή Βασιλόπιτα θα ξεπερνά τα 100 μέτρα μήκος, θα έχει βάρος 10 τόνων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά θα διανεμηθούν από 80.000 κομμάτια.
Και φυσικά, όπως δεν λείπει από καμία βασιλόπιτα το φλουρί, έτσι και στην τεράστια εορταστική βασιλόπιτα του Δήμου Περιστερίου θα υπάρχουν πολλά φλουριά, τα οποία θα αντιστοιχούν σε δώρα για τους τυχερούς. Μια εντυπωσιακή γιορτή με επίκεντρο την παραδοσιακή βασιλόπιτα σε υπερμεγέθυνση.
Τη δημιουργία της θα αναλάβουν από νωρίς το πρωί δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία – οι «Φούρνοι της Γειτονιάς», με τη συμμετοχή έμπειρων αρτοποιών, μετατρέποντας τον πεζόδρομο σε ένα μοναδικό εργαστήρι γιορτής, συνεργασίας και δημιουργίας. Μια πρωτότυπη γιορτή που στόχο έχει να κάνει ακόμα πιο φωτεινές τις μέρες των εορτών. Όσο για τα υλικά πραγματικά εντυπωσιάζουν. Για αυτό το μοναδικό έθιμο της πόλης του Περιστερίου που έχουν λατρέψει οι πολίτες θα χρησιμοποιηθούν Αλεύρι: 6,2 τόνοι - Ηλιέλαιο – λάδι: 2.200 κιλά - Αυγά: 6.500 τεμάχια - Άχνη: 830 κιλά - Ζάχαρη: 750 κιλά - Κονιάκ: 110 λίτρα -Κανέλα τριμμένη: 85 κιλά.
Με αυτή τη μεγάλη υπαίθρια εκδήλωση, χαράς και αισιοδοξίας στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι ο Δήμος Περιστερίου καταφέρνει να στείλει το πιο γλυκό μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας για την νέα χρονιά που έρχεται ολοταχώς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σκηνικό δείχνει να διατηρείται και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους
O τρόπος τους ήταν μεθοδικός και ιδιαίτερα τολμηρός
O νεαρός έκανε μάλιστα επικίνδυνους ελιγμούς
Σκληραίνουν και άλλη τη στάση τους
Θα είναι έντονο, αλλά χωρίς ακρότητες
Κορυφαίοι djs και ένα laser show που θα «λούσει» τον ουρανό της πόλης
Μεγάλες ουρές οχημάτων κατά μήκος του Ε65
Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις
Κατέληξε στο Ιπποκράτειο η ηλικιωμένη που απεγκλωβίστηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα- Εξιτήριο για τα τρίδυμα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος
Δείτε αναλυτικά το ωράριο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν η γλώσσα ή το περιεχόμενο των στίχων ο λόγος της έντασης στη Φλώρινα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.