Ελλαδα

Αρνάκι δεμένο σε εξέδρα Ναού για λοταρία (εικόνες)

«Ξέσπασε» πόλεμος μεταξύ φιλόζωων και ιερέων στην Πάτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93877-188865.jpg

Ζωντανό αρνάκι δεμένο στην εξέδρα ιερού Ναού ήταν το «τρόπαιο» για μια τυχερή οικογένεια σύμφωνα με την παράδοση ενώ οι πιστοί έχουν συγκεντρωθεί γύρω του περιμένοντας την Ανάσταση. Φιλόζωοι ξέσπασαν εναντίον των ιερέων ενορίας στην Πάτρα καταδικάζοντας τη λοταρία του αμνού.

image

Το απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου, στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση ιερέας έδεσε σε μια εξέδρα, που είχε στηθεί στον περίβολο, ένα ζωντανό αρνί, το οποίο θα προσφερόταν σε μια τυχερή οικογένεια, έθιμο που τηρείται στην συγκεκριμένη εκκλησία εδώ και δεκαετίες. Οι φιλόζωοι, όμως, ενημέρωσαν σχετικά την αστυνομία, κατηγορώντας τους ιερείς για έκθεση ζώου, που ισοδυναμεί με κακοποίηση.

image

Μάλιστα, επειδή η προσφορά του αρνιού γίνεται δημόσια, κατήγγειλαν ότι δεν πρέπει να δίνεται ένα τέτοιο παράδειγμα με χαρακτηριστικά "show" σε μικρά παιδιά που θα έδιναν το παρών στη λειτουργία της Ανάστασης. Το επεισόδιο έληξε μετά από αρκετή ώρα κι ενώ οι φιλόζωοι δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις. Τελικά, το αρνί κληρώθηκε σε μια τυχερή οικογένεια πιστών Χριστιανών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ