- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πάνος Ρούτσι: «Θα είμαι στο Σύνταγμα – φοβάμαι πως θα σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών»
Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι έκανε απεργία πείνας για 23 μέρες
Πάνος Ρούτσι: «Θα είμαι στο Σύνταγμα – φοβάμαι πως θα σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών»
Στο Σύνταγμα αποφάσισε να βρίσκεται από σήμερα ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι θα σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η τροπολογία για την προστασία του μνημείου, που ψηφίστηκε στις 22 Οκτωβρίου με 159 ψήφους υπέρ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ συγγενών των θυμάτων. Αν και στη Βουλή διευκρινίστηκε ότι τα ονόματα δεν θα σβηστούν από κανέναν φορέα, παρά μόνο με την πάροδο του χρόνου, πολλοί φοβούνται ότι η απόφαση ανοίγει δρόμο για απομάκρυνσή τους.
«Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι σύμβολο μνήμης και τιμής για όσους χάθηκαν άδικα. Τα παιδιά των Τεμπών ανήκουν σε αυτή τη μνήμη. Αντί να σβήσουν τα ονόματά τους, ας φροντίσουν να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες τραγωδίες», τόνισε ο Ρούτσι, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει απεργία πείνας για να ακουστεί η φωνή των συγγενών.
Καλεί, μάλιστα, όσους τον έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα να βρεθούν δίπλα του: «Από σήμερα θα είμαι στο Σύνταγμα. Το χρωστάμε στα παιδιά που χάσαμε να είμαστε όλοι μαζί».
Η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι διήρκησε 23 ημέρες και έληξε όταν έγινε δεκτό το βασικό του αίτημα. Ο κ. Ρούτσι ζητούσε την εκταφή της σορού του γιου του και τη διενέργεια ανεξάρτητων, πλήρων τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς εξέφραζε αμφιβολίες για την ορθή ταυτοποίηση και τις συνθήκες θανάτου.
Η κινητοποίησή του, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στη Βουλή, συγκέντρωσε σημαντική δημόσια προσοχή και άσκησε πίεση στις αρχές. Τελικά, οι δικαστικές αρχές αποδέχθηκαν το αίτημά του, με αποτέλεσμα ο κ. Ρούτσι να σταματήσει την απεργία πείνας την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025.
Μετά τη λήξη της, δήλωσε ότι ο αγώνας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών συνεχίζεται, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συγγενείς των υπόλοιπων θυμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια μεγάλη συζήτηση για τη γλώσσα, την τέχνη, την εξουσία και την πολιτική επιστήμη στην Ελλάδα
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται
Πού βρίσκονται σήμερα οι μετροπόντικες
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Είναι η ημέρα που ξεκινά και επίσημα ο χειμώνας
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Γιατί τραβούν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι
Τι αλλάζει και γιατί πρόκειται για ένα τεχνικά σύνθετο θέμα
Θα καθοριστεί η επόμενη φάση των κινητοποιήσεων
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Τι δήλωσε μέσω Instagram
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.