- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Διονύσης Σαββόπουλος: Όσα είχε εξομολογηθεί για τη γενναία μάχη με τον καρκίνο
«Μου αφαίρεσαν μισό πνευμόνι»
Ο Διονύσης Σαββόπουλος από το 2021 έδινε μάχη με τον καρκίνο
Ο Διονύσης Σαββόπουλος πέθανε την Τρίτη (21.10) σε ηλικία 80 ετών. Τα τελευταία χρόνια ο τραγουδοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο. Για την περιπέτεια της υγείας του είχε αναφερθεί στην αυτοβιογραφία του, «Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα».
«Μια και είχα χρόνο στη διάθεσή μου, πήγα να δω τους γιατρούς, γιατί είχα κάτι ενοχλήσεις. Στις εξετάσεις διαπιστώθηκε καρκίνος στον πνεύμονα. Έτσι ξαφνικά; Όχι και τόσο ξαφνικά. Όλο γκούχου – γκούχου ήμουν το τελευταίο διάστημα, πάνω από πενήντα χρόνια καπνίζω, και σάς το λέω αυτό για προσέχετε, να ‘χετε το νου σας, κι αν – ο μη γένοιτο – σάς συμβεί, μη φοβηθείτε, αντιμετωπίστε το, κι έχει ο Θεός», ανέφερε αρχικά ο Διονύσης Σαββόπουλος.
«Μου αφαίρεσαν μισό πνευμόνι, κι ύστερα μπήκα σε κάποιες θεραπείες, που όσο να ΄ναι έχουν τις παρενέργειές τους. Κόπωση βασικά. Μια αίσθηση μεγάλη αδυναμία» εξομολογήθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Έπειτα από δύο χρόνια από την επίσημη διάγνωση της νόσου και ενώ οι θεραπείες συνεχίζονταν, νόσησε με κορωνοϊό έπειτα από ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «εκεί κατά την άνοιξη (2022), φαίνεται πως την πάτησα. Ενώ έκανα τις ανοσοθεραπείες μου κανονικά στο νοσοκομείο, μού ζήτησαν από την Κύπρο να δώσω μερικές συναυλίες για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Δεν μού ήταν δυνατό ν΄ αρνηθώ… Πήραμε όλες τις προφυλάξεις και κατεβήκαμε με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο νησί. Εγώ πάντα μάσκα φορούσα… Και μόλις γύρισα, έπεσα στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό. Φωνάξαμε γιατρό. "Γρήγορα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο!" διέταξε. Είχα φορτωθεί με κορωνοϊό. Ήμουν που ήμουν αδύναμος απ’ τις θεραπείες, άρπαξα και τον ιό στο αεροπλάνο, διότι τα αεροπλάνα είναι θάλαμοι αερίων, και να το αποτέλεσμα».
Διονύσης Σαββόπουλος: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του για τον θάνατό του
«Ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς και τραγουδοποιός έφυγε απόψε Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025. Λεπτομέρειες για τον αποχαιρετισμό του θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες», αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν η σύζυγός του Άσπα, τα παιδιά τους Κορνήλιος, Ρωμανός και Αγγέλλα, καθώς και τα εγγόνια του Διονύσης και Ανδρέας.
Ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς και τραγουδοποιός έφυγε απόψε Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025. Λεπτομέρειες για...
Posted by Dionysis Savvopoulos on Tuesday, October 21, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
«Νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων ξεκινάει από τη Δευτέρα»
Τα ραντεβού εξακολουθούν να είναι δυσεύρετα στις μεγάλες πόλεις
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ακόμη και παραδοσιακά «καλοκαιρινοί» προορισμοί παρουσιάζουν σημάδια επιμήκυνσης της σεζόν
Η νέα ανακοίνωση για τα επεισόδια
Η κατασκοπεία δεν είναι πια αυτή που ξέραμε από τα βιβλία και τον κινηματογράφο. Τώρα είναι αλλιώς. Λίγα πράγματα παραμένουν τα ίδια. Η αξία της πληροφορίας, οι γεωπολιτικές ισορροπίες, η στρατολόγηση.
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το ιδιωτικό νησί
Ο σμήναρχος «έσπασε» και ομολόγησε στα πρώτα λεπτά της σύλληψής του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.