- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από το Σάββατο - Πού θα «χτυπήσουν» πρώτα βροχές και καταιγίδες
Ποιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την επόμενη εβδομάδα
Προ των πυλών κακοκαιρία από την Ιταλία
Η πρώτη κακοκαιρία του Φθινοπώρου βρίσκεται προ των πυλών. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή του καιρού που θα φέρει βροχές και καταιγίδες από την Ιταλία. Ιδιαίτερη προσοχή, επισημαίνει, θα πρέπει να δείξουν όσοι βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.
«Το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας θα στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες σε εκείνη την περιοχή και θα δίνει συνεχώς κύματα βροχών και καταιγίδων, τα οποία θα είναι πιο έντονα για τη δυτική Ελλάδα», είπε ο μετεωρολόγος του OPEN για την κακοκαιρία.
«Από σήμερα το απόγευμα ενισχύονται οι βοριάδες. Την Παρασκευή αναμένουμε περισσότερες βροχές κυρίως για τα ανατολικά ηπειρωτικά. Από το Σάββατο το απόγευμα ξεκινά η κακοκαιρία από τη δυτική Ελλάδα. Την Κυριακή η χώρα χωρίζεται στην ουσία σε δύο τμήματα, με επικίνδυνα φαινόμενα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά, κάπως πιο ήπιες οι βροχές ανατολικότερα. Οι βοριάδες θα υποχωρήσουν μέσα στην Κυριακή, θα κάνει όμως κρύο για τη Βόρεια Ελλάδα. Η νέα εβδομάδα θα έχει κύματα βροχών και καταιγίδων. Μικρή υποχώρηση από τη Δευτέρα και επανέρχεται από την Τρίτη. Θέλει πολύ προσοχή η Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.
Ο καιρός σήμερα
Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία μέχρι 33 βαθμούς. Άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ στα πελάγη. Πιο αναλυτικά, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά και στα νότια τμήματα των Χανίων. Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 28 βαθμούς), στην Ήπειρο από 14 έως 29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28 βαθμούς, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 17 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27 βαθμούς (στη Ρόδο από 22 έως 28 βαθμούς) και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 με 5 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.