- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καρπενήσι: Αρκούδα επιτέθηκε σε μελίσσια
Πρόκειται για τη 3η επίθεση αρκούδας στην Ευρυτανία μέσα σε λίγες ημέρες
Καρπενήσι: Αρκούδα επιτέθηκε σε μελίσσια - Πρόκειται για τη 3η επίθεση αρκούδας στην Ευρυτανία μέσα σε λίγες ημέρες
Νέο περιστατικό επίθεσης αρκούδας σε μελισσοκομείο σημειώθηκε σε χωριό κοντά στο Καρπενήσι, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και έντονη ανησυχία στους μελισσοκόμους της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας. Το άγριο ζώο εντοπίστηκε να καταστρέφει μεγάλο αριθμό κυψελών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μετέφερε τις κυψέλες σε απόσταση που έφτανε ακόμη και τα 300 μέτρα. Αν και δεν μπόρεσε να ανοίξει όλες τις κυψέλες, τα σημάδια της προσπάθειάς του ήταν εμφανή στο σημείο.
Οι μελισσοκόμοι εκφράζουν φόβους ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη αρκούδα, αλλά για περισσότερα ζώα που κινούνται στην περιοχή, με ορισμένα πιθανόν να συνοδεύονται από μικρά. Την ανησυχία τους ενισχύει και πρόσφατη εμφάνιση αρκούδας στην Αγία Τριάδα, πίσω από το Βελούχι, η οποία χάθηκε γρήγορα μέσα στο δάσος. Τα περιστατικά αυτά κάνουν ολοένα και πιο δύσκολη την καθημερινότητα όσων δραστηριοποιούνται στην μελισσοκομία, καθώς βλέπουν το έργο τους να απειλείται σοβαρά.
Πρόκειται για το τρίτο καταγεγραμμένο περιστατικό σε διάστημα λίγων εβδομάδων στη συγκεκριμένη πλευρά της Ευρυτανίας. Αναφορές για επιθέσεις σε μελίσσια έχουν καταγραφεί τόσο στον Τυμφρηστό και το Βελούχι, όσο και σε περιοχές όπως το Στένωμα και η Μυρίκη. Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ωστόσο οι μελισσοκόμοι ζητούν επιπλέον μέτρα προστασίας, ώστε να αποτραπούν νέες ζημιές και να περιοριστεί ο κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.