- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Άνω Σούλι Μαραθώνα
Συνολικά επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Άνω Σούλι Μαραθώνα
Οριοθετήθηκε, μετά από προσπάθειες περίπου 4 ωρών, η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 13:30 στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Η έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων (11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα) υπήρξε καθοριστική, καθώς στο σημείο επικρατούσαν τη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς δυνατοί άνεμοι που δυσκόλευαν πολύ την προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων.
Συνολικά επιχείρησαν στο πεδίο 140 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, καθώς επίσης και οι εθελοντές πυροσβέστες του Δήμου. Ο Δήμος Μαραθώνος συνέδραμε στην κατάσβεση και με την παροχή υδροφόρων.
Αρχικά η φωτιά απείλησε τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, στη συνέχεια, όμως, άλλαξε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους του Άνω Σουλίου και του Μαραθώνα. Εν τέλει, όπως αναφέρει ο Δήμος Μαραθώνος, δεν απαιτήθηκε εκκένωση των οικισμών, καθώς δεν απειλήθηκαν σπίτια, δυστυχώς, ωστόσο, κάηκε μεγάλη δασική έκταση.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, που βρέθηκε στο σημείο από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς δήλωσε ότι “αν και η φωτιά έχει οριοθετηθεί, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εγρήγορση απ’ όλους μας τις προσεχείς ώρες, μέχρι να κατασβεστούν όλες οι διάσπαρτες μικρές εστίες”.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος πέθανε σε ηλικία 98 ετών
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, σε ηλικία 98 ετών
Σε ποιους τομείς ζητούνται εργαζόμενοι
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.