Ελλαδα

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής ζέστης και σκόνης - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αττική

Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην παραλία αναζητούν λίγες στιγμές δροσιάς
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής ζέστης και σκόνης - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αττική © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Καιρός: Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για αφρικανική σκόνη και ζέστη που θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο

Όλες οι προγνώσεις για τον καιρό των επόμενων ημερών δείχνουν ότι οδεύουμε σε ένα άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και την αφρικανική σκόνη να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της. 

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνει λόγο για ένα ζεστό Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 33 - 34 βαθμούς Κελσίου, καθώς, - σύμφωνα με τις νέες προγνώσεις για τον καιρό - νέο κύμα αφρικανικής ζέστης πλησιάζει από αύριο Τετάρτη (21.5). 

«Από αύριο ξεκινά η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής οι οποίες θα κουβαλήσουν και σκόνη από τη Σαχάρα. Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες που δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ. Το νέο κύμα θα κορυφωθεί το Σ/Κ με τη θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να ξεπερνά τους 33 βαθμούς! Στην Αττική τα θερμόμετρα θα φτάσουν τους 30-31 βαθμούς», αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας και προσθέτει: 

«Το συγκεκριμένο κύμα σκόνης θα είναι περισσότερο έντονο από την Πέμπτη και μετά με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εκδηλώνονται στα νησιά Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (και Αττική), τη Θεσσαλία και την Κρήτη. Την τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα λείψει και η μεσημεριανή αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στα ορεινά». 

"Νέο κύμα αφρικανικής ζέστης και σκόνης που κορυφώνεται το Σ/Κ με 33-34 βαθμούς!" Καλό μεσημέρι! 👉Από αύριο ξεκινά η...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Tuesday, May 20, 2025

Καιρός: Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο και μετά κακοκαιρία - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, δημιουργώντας ένα άκρως καλοκαιρινό καιρικό σκηνικό. Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης μάς ετοιμάζει για Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες, που θα ευνοήσουν όσους επιθυμούν να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα αγγίξει έως και τους 33-35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές. Στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, την Τετάρτη και την Πέμπτη, η αφρικανική σκόνη θα κάνει πάλι την εμφάνισή της. Βροχές αναμένονται στα βόρεια και βορειοδυτικά χώρας.

Πάντως, από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα είναι σε ανοδική πορεία, φτάνοντας πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Ωστόσο, από την Κυριακή αναμένεται ο καιρός να χαλάσει και πάλι, αφού αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 

Στο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και, κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στο Ιόνιο τις βραδινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.