Κ. Κατσανέβας για Mercedes Ανδρέα Παπανδρέου: Δεν ανήκει στην οικογένεια, σταματήστε το σόου
Η ανάρτηση του εγγονού του πρώην πρωθυπουργού - Κάνει λόγο για «μνημείο clickbait»
Ο Κ. Κατσανέβας διαψεύδει ότι η Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου ανήκει στην οικογένεια και καταγγέλλει την πώλησή της ως «μνημείο clickbait» - Η ανάρτησή του
Ο Κωνσταντίνος Κατσανέβας, εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με την αγγελία πώλησης της λεγόμενης «θρυλικής Mercedes» του πρώην πρωθυπουργού.
Σε ανάρτησή του, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του, χαρακτηρίζοντας την αγγελία ως «μνημείο clickbait» που στοχεύει στη νοσταλγία προς το πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου και την άγνοια του κοινού, με σκοπό το οικονομικό όφελος.
Ο Κωνσταντίνος Κατσανέβας διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν ανήκει στην οικογένεια Παπανδρέου και αμφισβήτησε τη γνησιότητά του, επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει διάφορα «κειμήλια» χωρίς καμία απολύτως σύνδεση με τον ίδιο ή την οικογένεια.
Με δηκτικό τόνο, ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα αυτοκίνητα, και σαρκαστικά σχολίασε πως, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, σύντομα θα κυκλοφορούν τηγάνια «στα οποία μαγειρεύτηκε μπριζόλα δίπλα στον Ανδρέα».
Καταλήγοντας, τόνισε: «Ο Ανδρέας έφυγε πριν 29 χρόνια. Αφήστε τον ήσυχο — και εμάς επίσης».
Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κατσανέβα
29 χρόνια ο Ανδρέας στην αθανασία και ακόμη… δίνει λεφτά στους Έλληνες.
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ευρέως μια «αγγελία» για την πώληση της «θρυλικής Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου». Ένα ακόμη μνημείο clickbait με στόχο τη νοσταλγία, την άγνοια ή απλώς το πορτοφόλι ενός ιδιώτη.
29 χρόνια ο Ανδρέας στην αθανασία και ακόμη… δίνει λεφτά στους Έλληνες. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ευρέως μια...
Posted by Kostas Katsanevas on Wednesday, April 23, 2025
Ας βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους:
Το όχημα αυτό δεν ανήκει στην οικογένεια Παπανδρέου.
Δεν ήταν ούτε «θρυλικό» ούτε «αγαπημένο». Ο Ανδρέας, για όσους τον γνώριζαν, δεν είχε καμία ιδιαίτερη σχέση ή αγάπη για τα αυτοκίνητα. Αν υπήρχε ποτέ λίστα με τα πράγματα που τον ενδιέφεραν στη ζωή, τα αυτοκίνητα θα βρίσκονταν στο τέλος, κάτω από τα σουβλάκια και τα fax.
Ο ιδιώτης που προσπαθεί να πουλήσει το όχημα, απλώς κάνει ό,τι κάνουν πολλοί στη χώρα: πουλάει “ιστορία” με το κιλό, ελπίζοντας ότι η νοσταλγία θα μεταφραστεί σε ευρώ. Πιθανόν, την επόμενη εβδομάδα να βγάλει και τηγάνι «στο οποίο ψήθηκε μπριζόλα δίπλα στον Ανδρέα».
Αμφιβάλλω ειλικρινά και για τη γνησιότητα του αμαξιού. Ήδη στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει διάφορα «κειμήλια» που δεν είχαν καμία απολύτως σύνδεση με τον ίδιο ή την οικογένεια. Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα έχουμε περισσότερα «αυθεντικά» αντικείμενα του Ανδρέα απ' όσα είχε και ο ίδιος στη ζωή του.
Καταλαβαίνω το marketing, καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιων να βγάλουν λεφτά. Αλλά λίγη σοβαρότητα, ρε παιδιά. Ο Ανδρέας έφυγε πριν 29 χρόνια. Αφήστε τον ήσυχο — και εμάς επίσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχώρησαν δηλώνοντας πως ο αγώνας τους συνεχίζεται
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.