Ελλαδα

Αλλάζει ο καιρός σήμερα Πέμπτη με βροχές και ψύχρα

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
καιρός
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

 Αλλάζει ο καιρός σήμερα Πέμπτη με βροχές και ψύχρα

Αλλάζει από σήμερα Πέμπτη 24 Απριλίου το σκηνικό του καιρού, με την αστάθεια το μεσημέρια και το απόγευμα να κάνει ισχυρή την παρουσία της, προκαλώντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την ανάπτυξη ατμοσφαιρικής αστάθειας πάνω από την Ελλάδα, με τη διέλευση διαδοχικών διαταραχών στην μέση τροπόσφαιρα.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στη δυτική Μακεδονία. Στη Θράκη αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές το μεσημέρι - απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη αρχικά αίθριος γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού το βράδυ.

Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση στη Νομική: Σαρώνει η ΕΛΑΣ το χώρο για αποτυπώματα και γενετικό υλικό
Επίθεση στη Νομική: Έρευνες της αστυνομίας για αποτυπώματα και γενετικό υλικό

«Προλάβαμε έγκυο φοιτήτρια πριν λιποθυμήσει», περιέγραψε ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Μάζης

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.