Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Γεμάτα φεύγουν τα πλοία για τα νησιά
Στον Πειραιά ο Κικίλιας
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Γεμάτα φεύγουν τα πλοία για τα νησιά - Στον Πειραιά ο Κικίλιας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, με τα πλοία να αναχωρούν κατάμεστα από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση προς τις Κυκλάδες από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ υψηλή πληρότητα καταγράφεται και στις αναχωρήσεις των ΚΤΕΛ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τα έκτακτα δρομολόγια να παραμένουν σε ισχύ για ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Κικίλιας από λιμάνι Πειραιά: «Δεν αναμένονται αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά -Έρχονται καλύτερες τιμές στα ταχύπλοα»
Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (16/4), στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επιβλέψει από κοντά την επιχείρηση αναχώρησης των ταξιδιωτών. Όπως δήλωσε, «παρατηρούμε πυκνή κίνηση και πλήθος κόσμου στα λιμάνια, με τον Πειραιά να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ευχόμαστε καλό ταξίδι σε όλους με ασφάλεια, που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».
Ο υπουργός επισήμανε ότι για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, 50 επιπλέον λιμενικοί θα παραμένουν μόνιμα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ προέτρεψε τους επιβάτες να τηρούν με συνέπεια τους κανόνες, τονίζοντας ότι «το Λιμενικό Σώμα και το προσωπικό του Υπουργείου εργάζονται καθημερινά για την εύρυθμη και ασφαλή εξυπηρέτηση του κοινού».
Αναφορικά με τη μείωση των λιμενικών τελών κατά 50% από την 1η Μαΐου, ο κ. Κικίλιας εκτίμησε πως το μέτρο θα αποτυπωθεί άμεσα στις τιμές των εισιτηρίων, συμβάλλοντας στην αποτροπή προγραμματισμένων αυξήσεων. «Η αγορά είχε προαναγγείλει αυξήσεις από 1η Μαΐου, ωστόσο θεωρώ πως αυτό πλέον δεν θα συμβεί, ειδικά με δεδομένη και την πρόσφατη μείωση της τιμής του πετρελαίου κατά 8%», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης νέες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ταχύπλοα. «Αναμένουμε θετικές εξελίξεις και μειώσεις στις τιμές, καθώς δεν υπάρχει αλλαγή καυσίμου σε αυτά τα πλοία, κάτι που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε στοχευμένες εκπτώσεις για την ελληνική οικογένεια και τους νέους», σημείωσε.
Ο κ. Κικίλιας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας παραμένει προσηλωμένο στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και στην ελάφρυνση του κόστους μετακίνησης για όλους τους πολίτες, ειδικά ενόψει της τουριστικής περιόδου και των εορταστικών μετακινήσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Σκληρή δήλωση Αλειφτήρα κατά Ανεστίδη, ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Όλες οι αργίες για το 2026
Η 24χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στη Μάρκου Μπότσαρη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Από το βράδυ ξεκινά η μεταβολή του καιρού
Δύο χρόνια διοίκησης Αγγελούδη χωρίς μεταρρυθμίσεις, με αυξήσεις τελών και χαμηλές επιδόσεις ανακύκλωσης, για την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.