- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
24ωρη απεργία της ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στις 9 Απριλίου
Τι ζητά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
24ωρη απεργία της ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στις 9 Απριλίου - Τι ζητά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα μείνουν τα νησιά την Τετάρτη 9 Απριλίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Η κινητοποίηση θα διαρκέσει από τις 00:01 έως τις 24:00 και αφορά όλα τα είδη πλοίων, με αιχμή ζητήματα που σχετίζονται με την ακρίβεια, την κρίση στη στέγαση και την ανάγκη για ουσιαστικές συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Η ΠΝΟ ζητά, μεταξύ άλλων, την τροποποίηση των όρων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας από το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), καθώς και την αύξησή του από τα 350 ευρώ ώστε να εξισωθεί με το αντίστοιχο επίδομα που ισχύει για τους陸μένους εργαζόμενους. Επιπλέον, διεκδικεί αυστηρότερες κυρώσεις για την παραβίαση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών, καθώς και την πλήρη εφαρμογή της σχετικής ναυτικής νομοθεσίας, ειδικά όσον αφορά τα διπλά πληρώματα και τα Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοα.
Ανάμεσα στα βασικά αιτήματα περιλαμβάνεται και η επίλυση του ζητήματος των μειωμένων οργανικών συνθέσεων, όπως αυτές προβλέπονται από τον νόμο 4150/2013, με έμφαση στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική. Όπως υπογραμμίζει η ΠΝΟ, σε πρόσφατη συνάντηση με τον τότε υπουργό Ναυτιλίας, κ. Στυλιανίδη, είχε αναγνωριστεί το δίκαιο των αιτημάτων, με κυβερνητική δέσμευση για επίλυση. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι τα περισσότερα αιτήματα δεν είναι απλώς οικονομικής ή συντεχνιακής φύσεως, αλλά άμεσα συνδεδεμένα με την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος
Τα δύο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι
Γιατί δεν έχει καταργηθεί
Δείτε τον χάρτη με τα «κόκκινα» σημεία
Πότε αναμένουμε νέα κακοκαιρία στην Αττική
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.