- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το επώνυμο που επιλέγει η τέως βασιλική οικογένεια για να λάβει την ελληνική ιθαγένεια
Παύλος και Νικόλαος καταθέτουν αίτηση
Το επώνυμο που επιλέγει η τέως βασιλική οικογένεια για να λάβει την ελληνική ιθαγένεια - Παύλος και Νικόλαος καταθέτουν αίτηση
Ο Παύλος και ο Νικόλαος, μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας πρόκειται να υποβάλλουν αίτημα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή. Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα καταθέσουν το αίτημά του βάσει του νόμου Βενιζέλου, με τον οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την απόκτηση της ιθαγένειας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Action24, η διαδικασία θα έχει ξεκινήσει έως και την Παρασκευή, με την υποβολή της αίτησης για την ελληνική ιθαγένεια. Το ζήτημα είναι ποιο επώνυμο θα χρησιμοποιηθεί από τον Παύλο και τον Νικόλαο, αφού η τέως βασιλική οικογένεια δεν αποδέχεται το όνομα Γλύξμπουργκ.
Οι πληροφορίες για το επώνυμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, φέρεται να έχουν επιλέξει το επίθετο «De Grecia», όπως είναι αναγεγραμμένο και στα διπλωματικά διαβατήρια της Δανίας, τα οποία έχουν και στην κατοχή τους. Σε σχετικές του δηλώσεις, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να νομοθετήσει εκ νέου, παραπέμποντας στον νόμο Βενιζέλου.
Η ελληνική ιθαγένεια αφαιρέθηκε από την τέως βασιλικής οικογένειας το 1994, και λίγο αργότερα περιήλθε στο ελληνικό κράτος η περιουσία της, όπως τα πρώην ανάκτορα, το Τατόι και το Μον Ρεπό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.