Nήσος Ρω: Πλοίο έδωσε για πρώτη φορά στην Ιστορία του νησιού
Ένα καταμαράν έδεσε στη νήσο Ρω το πρωί της Τρίτης (16.7.2024) σύμφωνα με τη rodiaki.gr και ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, και η αντιπεριφερειάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χαρούλα Γιασιράνη.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του έγινε στο πλαίσιο δοκιμαστικού δρομολογίου του πλοίου “Dodekanisos Pride” της ναυτιλιακής εταιρείας «Dodekanisos Seaways» η οποία ζήτησε και έλαβε ειδική άδεια για να προσεγγίσει τη νήσο Ρω, προκειμένου να ελεγχθεί το βύθισμα του λιμανιού καθώς και η λειτουργικότητα του προβλήτα, πριν το έργο παραδοθεί και επισήμως.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζημάρκος έκανε μια σχετική ανάρτηση στο facebook: «Τρίτη 16 Ιουλίου 2024. Μια μέρα ιστορική για τα νησιά μας. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που πλοίο φτάνει και δένει στη νησίδα Ρω. Από αυτή την κουκίδα γης, που η Δέσποινα Αχλαδιώτη ύψωνε επί 40 χρόνια την ελληνική σημαία, στέλνουμε και εμείς σήμερα το ίδιο μήνυμα, στη δική μας γλώσσα. Το μήνυμα της αφοσίωσης στην ευθύνη. Της αγάπης για την πατρίδα. Το μήνυμα της θωράκισης των νησιών του Αιγαίου με υποδομές. Τη δική μας εκδοχή άσκησης πατριωτισμού. Του πατριωτισμού των έργων. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, η αξία ενός έργου δεν εξαντλείται πάντα στο τεχνικό του μέρος και τον προϋπολογισμό του.
Οι λιμενικές υποδομές στη νησίδα της Ρω, όπως και η προβλήτα αντίστοιχα στη Στρογγύλη, που έχει ήδη παραδοθεί, είναι σίγουρα πολλά περισσότερα και όλα για όσα αξίζει κανείς να παλεύει. Σίγουρα, μια σπουδαία εθνική υπόθεση που θα αναδειχθεί όπως της αξίζει, μετά τη σημερινή (σ.σ. χθες) επιβεβαιωτική προσέγγιση και θα παραδοθεί όπως πρέπει στους νησιώτες και σε όλη τη χώρα.
Για την ώρα, δένουμε για πρώτη φορά στη νησίδα της Ρω, επειδή προσπαθούμε να μένουμε κάθε μέρα συνδεδεμένοι με τη δουλειά. Με το καθήκον».
Τρίτη 16 Ιουλίου 2024. Μια μέρα ιστορική για τα νησιά μας. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που...
Posted by Γιώργος Χατζημάρκος on Tuesday, July 16, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΕΥΔΑΠ εισηγείται από το 2026 διπλασιασμό παγίων
Ο υποκλάδος K του ιού της A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως
Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στις Σέρρες
Τι να προσέξετε στις αγορές και στην αποθήκευση των τροφίμων
Πληρότητες που ξεπερνούν το 80% για ταξίδια του εξωτερικού
Αρνητικό το φυσικό ισοζύγιο πληθυσμού το 2024
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Η κορυφαία μεσόφωνος της ΕΛΣ απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 89 ετών
Η εκτίμηση του κόστους για το γιορτινό τραπέζι
Η κίνησή του ήταν αυθόρμητη, αλλά με ουσιαστικό συμβολισμό, είπε
«Παράδειγμα ότι και οι μικρές κοινότητες μπορούν να τολμήσουν ριζικές αλλαγές και να χτίσουν ένα βιώσιμο μέλλον»
Κρίσιμη σύσκεψη στις Σέρρες το μεσημέρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.