Ελλαδα

«Με έπιασε από τον λαιμό και με χαστούκισε»: Τι κατήγγειλε η σύντροφος του 30χρονου μπασκετμπολίστα

Έληξε το αυτόφωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γροθιά πάνω υψωμένη πάνω από γυναίκα που είναι καθισμένη σε κρεβάτι με γυρισμένη την πλάτη στον φωτογραφικό φακό
Η καταγγελία της συντρόφου του μπασκετμπολίστα (φωτογραφία αρχείου) © Pixabay / Tumisu

Η καταγγελία της συντρόφου του 30χρονου μπασκετμπολίστα για ενδοοικογενειακή βία - Έληξε το αυτόφωρο

Έληξε το αυτόφωρο για τον 30χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα ομάδας της Basket League που καταγγέλθηκε από την 26χρονη σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία. Ο 30χρονος δεν εντοπίστηκε από τις αρχές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εμφανίστηκε ούτε την Παρασκευή (19.4) στο γήπεδο όπου αγωνιζόταν η ομάδα του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0pk4l3r6yux)

Η καταγγελία της συντρόφου του 30χρονου μπασκετμπολίστα

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η 26χρονη γυναίκα πήγε στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας Αθηνών στην Ομόνοια, όπου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Αμερικανού μπασκετμπολίστα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μετά από μεταξύ τους λογομαχία, ο 30χρονος την έπιασε από τον λαιμό, τη χτύπησε με χαστούκια στο πρόσωπο και τη δάγκωσε στην πλάτη. Άμεσα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος του, αναζητήθηκε στην κατοικία που είχε δηλωθεί στην περιοχή του Περιστερίου, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του.

Ο 30χρονος δεν εμφανίστηκε ούτε στο γήπεδο, καθώς ενημέρωσε τον προπονητή του ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να παίξει. 

Στο θύμα δόθηκαν πληροφορίες και οδηγίες προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Δεν εγκαταστάθηκε «Panic Button» στο κινητό της τηλέφωνο, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε σχετικά με αυτήν τη δυνατότητα, όπως και για τη δυνατότητα μεταφοράς της στην ιατροδικαστική υπηρεσία, αλλά και για τη δυνατότητα μεταφοράς και προσωρινής φιλοξενίας της σε ασφαλή χώρο, πλην όμως δεν επιθυμούσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0pgmdqsat2h)

Eνδοοικογενειακή βία: 1.500 περιστατικά το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου

Χιλιάδες κλήσεις δέχθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που δόθηκαν νωρίτερα από το αρχηγείο του σώματος, το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου 2024, καταγράφηκαν 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Γυναίκα που προτάσσει τα χέρια της για να αποφύγει επίθεση - Στο ένα της χέρι γράφει τη λέξη «STOP» - Εικόνα που παραπέμπει σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
Ενδοοικογενειακή βία © Pixabay / dianacibotari1991

Οι αστυνομικοί σε 1.496 περιστατικά που διαχειρίστηκαν πραγματοποίησαν 831 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 27 θύματα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, χορηγήθηκε σε 161 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ