Ελλαδα

Ο δήμος Ερέτριας ζητά από τον 45χρονο «παλαιοχριστιανό» να επιστρέψει τους δύο τελευταίους μισθούς

«Δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία», λέει η αντιδήμαρχος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών που ζουν στην Κορινθία σε λαγούμι 30 μέτρων
Παλαιοχριστιανοί: Ζητούν από τον 45χρονο τους δύο τελευταίους μισθούς © Youtube

Παλαιοχριστιανοί: Ο 45χρονος θα πρέπει να επιστρέψει στον δήμο τους τελευταίους μισθούς

Την ώρα που οι έρευνες για τα παιδιά και τη σύζυγο του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» συνεχίζονται, ο δήμος Ερέτριας - όπου ο άνδρας δούλευε με τηλεργασία - ζητά να επιστραφούν οι δύο τελευταίοι μισθοί που έλαβε, διακόπτοντας τη σύμβαση εργασίας. 

Παλαιοχριστιανοί: Ζητούν από τον 45χρονο τους δύο τελευταίους μισθούς

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ήδη από την Τετάρτη (21.2) αποφασίστηκε η διακοπή της μισθοδοσίας του από τον δήμο Ερέτριας και του έχει ζητηθεί να επιστρέψει αναδρομικά τους δύο τελευταίους μισθούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος έχει προσκομίσει έγγραφο που πιστοποιεί ένα ποσοστό αναπηρίας, όμως, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εξεταστεί ξανά. Ο 45χρονος άνδρας αφέθηκε εχθές ελεύθερος, αφού ορίστηκε νέα δικάσιμος για την υπόθεση για τις 4 Μαρτίου 2024. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czbdslph5ojl)

Ο δήμος είχε αναζητήσει τον 45χρονο «παλαιοχριστιανό» - «Δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία»

Η αντιδήμαρχος Ερέτριας, Βούλα Αμερικάνου, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τον τρόπο με τον οποίο εργαζόταν ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» που ζούσε σε λαγούμι στην Κορινθία. Όπως είπε μετά την έλευση του κορωνοϊού και ενώ εργαζόταν με τηλεργασία, παρά τις κλήσεις που έγιναν για να παρουσιαστεί στην υπηρεσία καθαριότητας, «δεν τον βρήκαμε ποτέ». 

«Είμαστε μία νέα δημοτική αρχή, και μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στον δήμο. Δεν είχαμε δει ποτέ το πρόσωπό του. Είχε έρθει με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης με νόμιμο τρόπο καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα λόγω κινητικότητας. Είχε δηλώσει τη διευθυνσή του στον Ορωπό και ερχόταν κανονικά στη δουλειά. Μέχρι να ξεκινήσει ο COVID-19 ήταν κανονικά στην υπηρεσία του, αργότερα δούλευε εξ΄αποστάσεως. O τομέας που απασχολούνταν ήταν η καθαριότητα, απασχολούνταν ως εργάτης. Σίγουρα δεν γίνεται να δουλεύει κάποιος στην καθαριότητα εξ' αποστάσεως. Στη συνέχεια για λόγους υγείας ξεκίνησε να εργάζεται εξ ' αποστάσεως στο γραφείο κίνησης, δηλαδή έκανε κάποιες εργασίες που αφορούσαν τα πετρέλαια, τις κινήσεις των οχημάτων του δήμου. Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εργαζόταν, αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη», είπε αρχικά η αντιδήμαρχος Ερέτριας και συνέχισε: «Εμείς ως νέα διοίκηση δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία. Από τις πρώτες ημέρες του ζήτησα τηλεφωνικώς να έχει φυσική παρουσία, μου είπε ότι δουλεύει τηλεργασία. Έπειτα με εντολή Δημάρχου ξαναπήραμε τηλέφωνο και και από τις πρώτες μέρες του Γενάρη προχωρήσαμε για το πειθαρχικό και όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος».

Σε μοναστήρια οι έρευνες για τα παιδιά και τη μητέρα της οικογένειας «παλαιοχριστιανών»

Ο αντιπρόσωπος Αστυνομικών Αθήνας Ν. Ρήγας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ο 45χρονος «διώκεται στον βαθμό πλημμελήματος, ωστόσο εδώ υπάρχει ένα κοινωνικό θέμα, αφορά παιδιά, υπάρχει προκαταρκτική από την εισαγγελία σε εξέλιξη για να μιλήσει η μητέρα και να μάθουμε σε τι συνθήκες ζούσαν τα παιδιά Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, θα βρεθούν τα παιδιά, έχει διαταχθεί δικάσιμος τον Μάρτιο».

Ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι έρευνες έχουν επεκταθεί και σε μοναστήρια. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czbhdneb0m49)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ