Ελλαδα

Κούγιας: Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου

«Eίναι για γέλια. 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε για την εισαγγελική πρόταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Koύγιας: Εάν η Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Koύγιας για πρόταση εισαγγελέα: Εάν η Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ 

Την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας σχολίασε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτήρισε την πρόταση της εισαγγελέως «ταπεινού περιεχομένου» και τόνισε ότι «ξεπέρασε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές».

«Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, περισσότερο ενδιαφερόταν η Εισαγγελέας να τελειώσει η δίκη για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη» είπε ο Αλέξης Κούγιας και δήλωσε πως «είναι για γέλια. 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιος ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια».

Όσον αφορά με το εάν πιστεύει ότι θα αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι είναι απόλυτος ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα. «Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί» είπε κλείνοντας ο ποινικολόγος.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μαραθώνια η αγόρευση της εισαγγελέως

Ύστερα από μία μαραθώνια αγόρευση, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, πρότεινε προς δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η κ. Σπυριδωνίδου απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι ενδέχεται να έγινε από λάθος, χορήγηση κεταμίνης κατά τη διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας στο Αγλαΐα Κυριακού. Διαβάζοντας βεβαίωση του νοσοκομείου ότι δεν χορηγήθηκε αυτή η ουσία, ούτε στην ανάνηψη, ούτε κατά την νοσηλεία της 9χρονης , αλλά και τα πρωτόκολλα για το φάρμακο η Εισαγγελέας ανέφερε ότι «είναι μία ουσία που αν πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να επιφέρει τον θάνατο».

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ