Ελλαδα

Ειδικός σκύλος εντόπισε τη σορό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι - Οι υποθέσεις στις οποίες συμμετείχε

Η Anubis Coldcase T9 είχε κληθεί να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι σκύλοι της Anubis Coldcase K9
Οι σκύλοι της Anubis Coldcase K9

Μεσολόγγι: Ειδικός σκύλος εντόπισε τη σορό του 31χρονου - Οι υποθέσεις εξαφάνισης στις οποίες συμμετείχε

Ο 3,5 ετών σκύλος Echo εντόπισε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σκύλος συμμετέχει σε υποθέσεις εξαφάνισης. Ο σκύλος εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και πιστοποιήθηκε στις ΗΠΑ, έχει ειδικότητα στην ανίχνευση βιολογικού υλικού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cylyd4s8ekax)

Ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, επικεφαλής της Anubis Coldcase K9, μίλησε σήμερα στο Action24 για την έρευνα που έγινε στο Μεσολόγγι για τον εντοπισμό του 31χρονου. Ο σκύλος προχώρησε σε έρευνες για έξι ώρες και οι υπόλοιπες ώρες αφορούσαν ανάλυση των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί. «Μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ορκωτός πραγματογνώμονας ο επικεφαλής της ομάδας μας, Αλεξανδρής Ευάγγελος, για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Χ.Κ., ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 05.01.2024. Σήμερα, 22.01.2024, περί ώρα 16:19, εντοπίστηκε σωρός αγνώστου ταυτότητας από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων, Echo. Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε, και στο σημείο που επιχειρούσε η ομάδα μας κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια», αναφέρει η ομάδα σε ανακοίνωσή της. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyly4jadfl9t)

Σε ποιες υποθέσεις συμμετείχε στο παρελθόν ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

Όπως είναι γνωστό, τον Αύγουστο του 2023 τα ειδικά σκυλιά ανίχνευσης νεκρών ανθρώπων και ανθρώπινων υπολειμμάτων μετέβησαν στην Αίγινα, αφού ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από συγγενή για την εξαφάνιση του Θ.Χ. στην Αίγινα και στις 27 Αυγούστου. Ο σκύλος Echo βρήκε το πτώμα του άνδρα κοντά στη μονή όπου είχε εξαφανιστεί.

Το ίδιο περίπου διάστημα, ο σκύλος είχε εντοπίσει στην περιοχή Πλακάκι της Ερέτριας τη σορό γυναίκας που είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου. 

Διαβάστε επίσης »»» Σκυλιά έρευνας βρίσκουν βιολογικό υλικό ακόμα και 13 χρόνια μετά την εξαφάνιση του αγνοουμένου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ