Ελλαδα

Θρήνος στο Πλουτοχώρι Ηλείας για τον θάνατο της 38χρονης Γεωργίας - Μάχη με τον χρόνο για να βρεθεί ο 48χρονος Νίκος

Το ζευγάρι παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από χείμαρρο το βράδυ της Δευτέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρός εντοπίστηκε ο 45χρονος στην Ηλεία
Νεκρός εντοπίστηκε ο 45χρονος στην Ηλεία © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Πλουτοχώρι Ηλείας: Νεκρή η 38χρονη Γεωργία - Μάχη για τον εντοπισμό του 48χρονου Νίκου

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές για τον εντοπισμό του 48χρονου άνδρα που παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας. Νωρίτερα, τραγικό τέλος γράφτηκε στην αναζήτηση της 38χρονης Γεωργίας. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή περίπου 1,5 χλμ μετά το σημείο από όπου το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε, ενώ σε κοντινή απόσταση - θαμμένο στις λάμπες - βρέθηκε το όχημά τους. 

Οι δύτες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν το αυτοκίνητο όσο βρισκόταν κάτω από τα νερά του ποταμού, αλλά και όταν με μηχάνημα έργου ανασύρθηκε στην όχθη και δε βρήκαν κανένα ίχνος από τον οδηγό. Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλο το μήκος του ποταμού. Το Πλουτοχώρι θρηνεί για την απώλεια της 38χρονης Γεωργίας και οι φόβοι για την τύχη του 48χρονου αρραβωνιαστικού της αυξάνονται, όσο οι ώρες περνούν χωρίς οι αρχές να εντοπίζουν ίχνη ζωής. 

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, ο 48χρονος άνδρας, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης επιχείρησε να περάσει με το ιδιωτικό του όχημα, μάρκας ΚΙΑ ανθρακί, το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του. Ωστόσο, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα κύμα υδάτινου όγκου πέρασε πάνω από το γεφύρι και κόλλησε το όχημα στα κάγκελα, ενώ ακολούθησε και ένα δεύτερο κύμα που χτύπησε με σφοδρότητα το όχημα, το αναποδογύρισε και το έριξε εντός του υδατορέματος Κόβιτσας (Αχέροντας).

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 43 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μαζί με ομάδες της 6ης ΕΜΑΚ και της 6ης ΕΜΟΔΕ, συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να επεκταθούν και σε γειτονικές περιοχές.

Πλουτοχώρι Ηλείας: Ο 48χρονος κάλεσε συγχωριανό του ζητώντας έντρομος βοήθεια

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο αγνοούμενος άνδρας φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο, τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

Πλουτοχώρι Ηλείας - Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η χθεσινή κακοκαιρία έπληξε αρκετές περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με επίκεντρο το Πλουτοχώρι, όπου υπήρξαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα με σημαντικές καταστροφές σε περιουσίες κατοίκων. Μέσα στο χωριό τα νερά έφτασαν σχεδόν τους 20 πόντους, ευτυχώς όμως χωρίς να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη σωματική ακεραιότητα των υπόλοιπων κατοίκων, που πέρασαν εφιαλτικές ώρες. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω πολλοί κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν στις έρευνες για την ανεύρεση των αγνοούμενων.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες των αρχών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει πλέον το χωριό από πλημμύρα. Ωστόσο, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Πυρλής, τα προβλήματα με την υπερχείλιση των νερών στο σημείο του υδατορέματος «Κόβιτσας» (Αχέροντας) είναι πολύ συχνά και είχε επισημανθεί η επικινδυνότητα της κατάστασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ