Ελλαδα

Αγννούνται ακόμη τα ίχνη του οδηγού που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Ηλεία

Συνεχίζονται για 5η ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε εξέλιξη για πέμπτη ημέρα οι έρευνες για το εντοπισμό του 45χρονου οδηγού
Σε εξέλιξη για πέμπτη ημέρα οι έρευνες για το εντοπισμό του 45χρονου οδηγού © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Ηλεία: 5η ημέρα ερευνών για τον αγνοούμενο οδηγό που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή της τοπικής κοινότητας, Πλουτοχώρι, της Ηλείας, για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από ορμητικά νερά χειμάρρου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στις έρευνες μετέχουν 28 άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και πυροσβέστες από υπηρεσίες της Ηλείας, μαζί με 11 οχήματα, που προσπαθούν να εντοπίσουν τον αγνοούμενο 45χρονο.

Ηλεία: Άκαρπες οι έρευνες για αγνοούμενο οδηγό
Ηλεία: Άκαρπες οι έρευνες για αγνοούμενο οδηγό © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Οι συγκεκριμένες έρευνες επικεντρώνονται σε όλο το μήκος του χειμάρρου της Κόβιτσας, όπου υπάρχουν πολλά φερτά υλικά, αλλά και σε σημεία δίπλα από τον χείμαρρο.

Παράλληλα, επεκτείνονται προς τον Αλφειό ποταμό, τις παρόχθιες περιοχές, αλλά και τις εκβολές του.

Νεκρή η 38χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Ηλεία

Η σορός της 38χρονης Γεωργίας βρέθηκε 1,5 περίπου χιλιόμετρο από το σημείο της παράσυρσης του αυτοκινήτου και σε πολύ κοντινή απόσταση, βυθισμένο στις λάσπες και τα νερά βρέθηκε το όχημα. Το αυτοκίνητο ερευνήθηκε από τις αρχές. Όπως αναφέρει το ilialive.gr, με τη συνδρομή μηχανήματος έργου ανασύρθηκε όμως κατά τον έλεγχο που έκαναν δύτες της ΕΜΑΚ και ενώ ήταν μέσα στο νερό αλλά και στη συνέχεια, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά την τύχη του 45χρονου. 

Πλουτοχώρι Ηλείας - Πώς έγινε η μοιραία παράσυρση

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το ζευγάρι, που ζούσε στον Πύργο αποφάσισε τη Δευτέρα (15.1) να επισκεφθεί το Πλουτοχώρι τόπο καταγωγής του 45χρονου αγνοούμενου. Ο 45χρονος αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, γνωρίζοντας καλά την περιοχή και τους κινδύνους σε περιπτώσεις δυνατών βροχοπτώσεων, όταν αντιλήφθηκε ότι τα νερά καλύπτουν το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, ακινητοποίησε το όχημά του πριν φτάσει σε αυτό και κάλεσε σε βοήθεια συγγενικό του πρόσωπο προκειμένου να σπεύσει με κάποιο αγροτικό μηχάνημα και να τραβήξει το αυτοκίνητο.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 45χρονος στην Ηλεία
Νεκρός εντοπίστηκε ο 45χρονος στην Ηλεία © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Τα νερά του ποταμού Αχέροντα είχαν φουσκώσει επικίνδυνα και έτσι δεν θα ήταν δυνατό το αγροτικό μηχάνημα να τραβήξει το όχημα. Ο 45χρονος επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά πολύ γρήγορα τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν σε τσιμεντένιο κράσπεδο. Ένα νέο κύμα στη συνέχεια έσπασε το κράσπεδο και έριξε το όχημα μέσα στο ποτάμι.

Κάτοικοι της περιοχής, από κοντινό σημείο, έντρομοι παρακολουθούσαν τα όσα συνέβαιναν ενώ συνέχιζαν να βλέπουν τα φώτα του αυτοκινήτου να χάνονται όσο αυτό παρασύρονταν από τον χείμαρρο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cygql6qoo3i1)

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις από την Ηλεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ