Ελλαδα

Αγωνία για τον αγνοούμενο στην Ηλεία - Βρέθηκε κοντά στη σορό της γυναίκας το αυτοκίνητο

Μαρτυρία ότι ο 50χρονος κάλεσε συγχωριανό του ζητώντας έντρομος βοήθεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή της ανάσυρσης του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε μαζί με τους επιβάτες του από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας
Η στιγμή της ανάσυρσης του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε μαζί με τους επιβάτες του από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας © patrisnews.gr

Πλουτοχώρι Ηλείας - Παράσυρση από χείμαρρο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο - Βρέθηκε το αυτοκίνητο του ζευγαριού

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο άνδρα που παραμένει αγνοούμενος από το βράδυ της Δευτέρας (15.1), όταν το όχημά του παρασύρθηκε από χείμαρρο σε γέφυρα στο Πλουτοχώρι Ηλείας. Νωρίτερα σήμερα Τρίτη (16.1) τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν νεκρή τη συνοδηγό, ενώ λίγα μέτρα κοντά στη σορό της βρέθηκε και το όχημα στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι. 

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, περίπου σε απόσταση 1,5 χλμ. από τη σορό της γυναίκας, εντοπίστηκε το όχημα. Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Πυροσβεστικής για το εντοπισμό του οδηγού του ΙΧ συνεχίζονται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος άνδρας, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης επιχείρησε να περάσει με το ιδιωτικό του όχημα, μάρκας ΚΙΑ ανθρακί, το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του. Ωστόσο, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα κύμα υδάτινου όγκου πέρασε πάνω από το γεφύρι και κόλλησε το όχημα στα κάγκελα, ενώ ακολούθησε και ένα δεύτερο κύμα που χτύπησε με σφοδρότητα το όχημα, το αναποδογύρισε και το έριξε εντός του υδατορέματος Κόβιτσας (Αχέροντας).

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 43 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μαζί με ομάδες της 6ης ΕΜΑΚ και της 6ης ΕΜΟΔΕ, συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να επεκταθούν και σε γειτονικές περιοχές.

Ηλεία: Ο 50χρονος κάλεσε σε συγχωριανό του ζητώντας έντρομος βοήθεια

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο αγνοούμενος άνδρας φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο, τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

Ηλεία - Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η χθεσινή κακοκαιρία έπληξε αρκετές περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με επίκεντρο το Πλουτοχώρι, όπου υπήρξαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα με σημαντικές καταστροφές σε περιουσίες κατοίκων. Μέσα στο χωριό τα νερά έφτασαν σχεδόν τους 20 πόντους, ευτυχώς όμως χωρίς να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη σωματική ακεραιότητα των υπόλοιπων κατοίκων, που πέρασαν εφιαλτικές ώρες. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω πολλοί κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν στις έρευνες για την ανεύρεση των αγνοούμενων.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες των αρχών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει πλέον το χωριό από πλημμύρα. Ωστόσο, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Πυρλής, τα προβλήματα με την υπερχείλιση των νερών στο σημείο του υδατορέματος «Κόβιτσας» (Αχέροντας) είναι πολύ συχνά και είχε επισημανθεί η επικινδυνότητα της κατάστασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ