Ελλαδα

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω», λέει ο Νορβηγός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο αστυνομικό

Ακαριαίος ο θάνατος του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μπαρ στο οποίο καταγράφηκε η δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού αποκλεισμένο με κορδέλα της αστυνομίας
Το μπαρ στο οποίο καταγράφηκε η δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού αποκλεισμένο με κορδέλα της αστυνομίας © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Δολοφονία 32χρονου αστυνομικού σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια του Νορβηγού μέσω του δικηγόρου του

Συντετριμμένος δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε τον 32χρονο αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη μετά από διαπληκτισμό σε μπαρ. Ο νεαρός άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά το χτύπημα στον λαιμό. Ο δράστης υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. 

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν, τώρα ενημερώθηκα για τον θάνατο του θύματος. Βρέθηκα σε έναν διαπληκτισμό και εγώ εκείνη τη στιγμή δεχόμουν χτυπήματα», δηλώνει ο 44χρονος Νορβηγός μέσω του δικηγόρου του στο Πρώτο Θέμα. Αύριο Παρασκευή (29.12) ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Λίγα λουλούδια έξω από το μπαρ όπου δολοφονήθηκε ο 32χρονος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη
Λίγα λουλούδια έξω από το μπαρ όπου δολοφονήθηκε ο 32χρονος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Με μαχαίρι τύπου «push dagger» σκότωσε ο Νορβηγός τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Υπό την επήρεια μέθης ήταν ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε στον λαιμό τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πέμπτης (28.12). Ο αστυνομικός βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά το χτύπημα από μαχαίρι τύπου «push dagger». 

Πρόκειται για ένα στιλέτο με κοντές λεπίδες με λαβή «Τ», το οποίο έχει σχεδιαστεί να πιάνεται και να συγκρατείται σε ένα χέρι με κλειστή γροθιά, με τη λεπίδα να προεξέχει από το μπροστινό μέρος της γροθιάς. Το μαχαίρι βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και κατασχέθηκε από τις αρχές, οι οποίες συνέχισαν τις έρευνες στο σπίτι όπου διέμενε ο δράστης. Τα πρώτα ευρήματα των αστυνομικών δείχνουν ότι ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και ήταν γνωστός θαμώνας του συγκεκριμένου μπαρ. Αύριο Παρασκευή (29.12) ο 44χρονος Νορβηγός αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συλλογής μαρτυρικών καταθέσεων. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxzyjvrk6zdl)

Πώς έπεσε νεκρός ο 32χρονος αστυνομικός από το μαχαίρι του 44χρονου Νορβηγού

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όλα έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης (28.12) όταν ο αστυνομικός - που ήταν σε κανονική άδεια από την υπηρεσία του - διασκέδαζε με τον κουμπάρο του σε μπαρ - μπυραρία της Θεσσαλονίκης. Από μαρτυρίες θαμώνων του μαγαζιού προκύπτει ότι ο 44χρονος δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με τον κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο χτύπησε στο πόδι. Τότε επιχείρησε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε τη θανατηφόρα μαχαιριά από τον Νορβηγό. Ο 44χρονος δράστης βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. 

Άμεσα θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο όπου εδρεύει η Υπηρεσία των ΜΑΤ. Ακολούθησε η σύλληψη του δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται. Ο κουμπάρος του αστυνομικού διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από το ίδιο μαχαίρι. Πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο. 

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο 32χρονος αστυνομικός έφερε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα. Ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος. Το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στους λεγόμενους «Αδιάφθορους».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxzzqzet2t4h)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.12.2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών, τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη. Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ