Ελλαδα

Έζησε άστεγος για 15 μήνες στο κέντρο της Αθήνας και σήμερα βρίσκεται στο δικό του σπίτι

Η ιστορία του Δημήτρη Π. και το συγκινητικό μήνυμά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ιστορία του Δημήτρη: Έζησε άστεγος για 15 μήνες στην Αθήνα
Η ιστορία του Δημήτρη: Έζησε άστεγος για 15 μήνες στην Αθήνα - Πώς βοηθήθηκε από τις ομάδες Street Work

Άστεγος για 15 μήνες στο κέντρο της Αθήνας: Η ιστορία του κ. Δημήτρη και η βοήθεια από τις ομάδες Street Work

Ο Δημήτρης Π. βρέθηκε το 2019 άστεγος στο κέντρο της Αθήνας. Οι επόμενοι 15 μήνες ήταν πραγματικά δύσκολοι. Ο άνδρας περιγράφει σε ένα μικρό βίντεο που δημιούργησε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων τη δική του ιστορία και το πώς κατάφερε να ζει σήμερα στο δικό του σπίτι, έχοντας βρει, παράλληλα, εργασία. 

Ο κ. Δημήτρης μιλά - στο βίντεο που ακολουθεί - για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τη συνεχή υποστήριξη που εισέπραττε από τις ομάδες Street Work μέχρι να καταφέρει να εγκαταλείψει τη ζωή στον δρόμο, να φιλοξενηθεί αρχικά στον Ξενώνα του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και σήμερα πια να εργάζεται και να ζει στο δικό του σπιτικό. Με επίκεντρο την ιστορία του Δ, δίνονται χρήσιμες πληροφορίες σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να βοηθήσει και να συμβάλει δημιουργικά στην προσπάθεια των ομάδων Street Work, ώστε οι άνθρωποι που παραμένουν στον δρόμο να βρουν την υποστήριξη που έχουν ανάγκη και να κάνουν επόμενο βήμα στη ζωή τους.

Η ιστορία του Δημήτρη Π. 

«Κάθε πρωί που σηκώνομαι σκέφτομαι πού βρίσκεται ένας άνθρωπος και πού μπορεί να καταλήξει. Από εκεί που έχει τα πάντα να βρεθεί στον δρόμο άστεγος», λέει αρχικά ο κ. Δημήτρης, όσο προβάλλονται στιγμές από τη νέα του καθημερινότητα, αλλά και εικόνες με αστέγους. «Όταν βρίσκεσαι με μία βαλίτσα στο χέρι είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό σου. Πώς θα προστατευτώ, πού θα βρω ασφάλεια και φαγητό», συνέχισε περιγράφοντας τη βοήθεια που δέχθηκε από τη Street Work. 

«Όταν πιστεύεις στις δυνάμεις σου και έχεις έναν στόχο, κάποια στιγμή θα τον πετύχεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί το δικό τους μονοπάτη για μια καλύτερη διαβίωση», καταλήγει ο κ. Δημήτρης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα. 

Το βίντεο με κεντρικό μήνυμα «Στον δρόμο για μια καλύτερη διαβίωση» δημιουργήθηκε από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το έργο των ομάδων Street Work, οι οποίες βρίσκονται κάθε μέρα δίπλα στους αστέγους της πόλης, συμβάλλοντας στη διασύνδεση τους με τις δομές του Δήμου Αθηναίων και τις κοινωνικές υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή τους. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων και του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για την υλοποίηση προγραμμάτων που προωθούν την ολοκληρωμένη φροντίδα των αστέγων και την επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.

Οι ομάδες Street Work επιχειρούν με έξι βάρδιες πρωί και βράδυ στους δρόμους της Αθήνας, διευκολύνοντας τη σύνδεση και την πρόσβαση των αστέγων σε σίτιση, στέγαση, ιατρονοσηλευτική φροντίδα, και προγράμματα επανένταξης, με κύριο μέλημα την καταπολέμηση της αστεγίας, την ορατότητα, την ενδυνάμωση και την καλύτερη διαβίωση των αστέγων.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.