Ελλαδα

«Θα κινδύνευαν φοιτητές, αστυνομικοί και διερχόμενοι περαστικοί» - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα στην Πολυτεχνειούπολη

Για έγκυρη εξουδετέρωση κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 «Θα κινδύνευαν φοιτητές, αστυνομικοί και διερχόμενοι περαστικοί» - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα στην Πολυτεχνειούπολη
«Θα κινδύνευαν φοιτητές, αστυνομικοί και διερχόμενοι περαστικοί» - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα στην Πολυτεχνειούπολη © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Βόμβα στα ΜΑΤ: Θα κινδύνευαν πολίτες και για έγκυρη εξουδετέρωση κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την βόμβα που βρέθηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ νωρίτερα μέσα στη μέρα. Τονίζει πως «Θα απελούνταν η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών αλλά και διερχόμενων πολιτών».

Αναφέρει επίσης πως ήταν έγκυρη η αντιμετώπιση από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς ήταν πολύ μικρό το χρονικό περιθώριο για την άμεση εξουδετέρωσής της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxrhjy482gyp)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Βόμβα στα ΜΑΤ: Τι εξετάζουν οι Αρχές

Τους ανθρώπους που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου, αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τις αστυνομικές αρχές να τίθεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Ο μηχανισμός που αποτελείτο από πυροκροτητή, καλωδίωση και σχετικά μικρή ποσότητα άγνωστης εκρηκτικής ύλης, εντοπίστηκε στον περίβολο των εγκαταστάσεων της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο «100» όπου ο άνδρας, ανέφερε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν την ύποπτη σακούλα και μέσα είδαν τον μηχανισμό. Τα υπολείματα του, πρόκειται να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί για γενετικό υλικό και άλλα ενδεχομένως στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανεύρεση των δραστών.

Την ίδια ώρα, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής. Μάλιστα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες να χρησιμοποίησαν την πύλη του πανεπιστημιακού ιδρύματος, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, προκειμένου να κινηθούν ανενόχλητοι.

Με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. πλέον όλα τα τμήματα και οι σταθμοί στην χώρα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας νέας τρομοκρατικής ενέργειας.

Ως προς τα κίνητρα, αυτά παραμένουν ασαφή, με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχετίζονται με τα γηπεδικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ