Ελλαδα

Άνοιξαν οι σταθμοί μετρό «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός»

Κλειστό παραμένει το Σύνταγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετρό
© EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μετρό: Άνοιξαν οι σταθμοί Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός - Κλειστό παραμένει το Σύνταγμα

Ανοικτοί είναι πλέον οι σταθμοί του Μετρό Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός. Οι τρεις σταθμοί είχαν κλείσει νωρίτερα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των μέτρων για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Να σημειωθεί πως κλειστός παραμένει ο σταθμός Σύνταγμα, έως τις 6 το απόγευμα. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

«Φρούριο» η Αθήνα λόγω Ερντογάν - Παντού οι αστυνομικές δυνάμεις

Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας λόγω της άφιξης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την σημερινή επίσκεψη-αστραπή στη χώρα μας.

Ο Ερντογάν έφτασε στην Αθήνα μισή ώρα νωρίτερα από την αναμενόμενη άφιξή του και η πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε «φρούριο». Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε όλη την πρωτεύουσα με περίπου 3.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός ενώ θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές ανάλογα με την κίνηση της αυτοκινητοπομπής του.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και σε πληροφοριακό επίπεδο Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ, ενώ οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν αστυνομικούς και τροχονόμους για την ρύθμιση της κυκλοφορίας. Σε διάφορα νευραλγικά σημεία από το «Ελ. Βενιζέλος» ως το κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται διασκορπισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ.

Δείτε εικόνες

«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi
«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi
«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi
«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi
«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi
«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi
«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi
«Φρούριο» η Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν © Eurokinissi

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ερντογάν

Με εντολή της ΕΛΑΣ τίθενται σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της Αθήνας, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

  • Λεωφόρο Κατεχάκη,
  • Λεωφόρο Μεσογείων,
  • Λεωφόρο Βασ. Σοφίας,
  • Λεωφόρο Κηφισίας,
  • Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου,
  • Λεωφόρο Βασ. Αμαλίας,
  • Λεωφόρο Αλεξάνδρας,
  • Μιχαλακοπούλου,
  • Σταδίου,
  • Πανεπιστημίου και
  • Ακαδημίας

Να σημειωθεί ακόμα πως σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές:

  1. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.
  2. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
  3. Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Νωρίτερα η άφιξη του Τούρκου προέδρου

Στην Αθήνα προσγειώθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επικεφαλής της ομάδας υποδοχής στο αεροδρόμιο είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις 11:30, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί στο Προεδρικό μέγαρο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατόπιν θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:15.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhydktrhjup)

Όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέκα Έλληνες υπουργοί θα συναντηθούν με 7 Τούρκους ομολόγους τους, για όλες τις διμερείς συμφωνίες που θα γίνουν. Ξεχωριστή συνάντηση θα έχουν οι δυο υπουργοί Άμυνας.

Στις 11:30 oι κ. Δένδιας και Γκιουλέρ θα συναντηθούν στη Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης.

Στις 12:15 θα ακολουθήσει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Στη συνάντηση στο Μαξίμου θα βρίσκονται εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών, η κ. Μάρια Μπούρα και ο κ. Τσαγατάι Κιλίτς, οι δυο διπλωματικοί σύμβουλοι των δυο ηγετών.

Στις 13:00 οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις ενώ μετά από αυτές δεν θα δεχθούν ερωτήσεις. Θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στο Μαξίμου, παρουσία όλων των υπουργών από ΥΠΕΞ και ΛΑΕΔ

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου θα επικυρωθούν οι συμφωνίες που βρίσκονταν στα σκαριά το τελευταίο διάστημα. Θα έχει ακολουθήσει γεύμα των δύο ηγετών και των κυβερνητικών στελεχών.

Ακολούθως, στις 16:00 ο Τούρκος πρόεδρος θα αναχωρήσει για την Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ