Ελλαδα

Μετρό: Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα» - Πότε θα ανοίξει

Αναλυτικά τα μέτρα ενόψει της άφιξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταμπέλα για τον σταθμό του Μετρό Σύνταγμα
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μετρό: Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα» - Αναλυτικά τα μέτρα ενόψει της άφιξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός Μετρό «Σύνταγμα» από τις 11:00 έως τις 18:00, κατόπιν εντολής της αστυνομίας. Η εντολή αυτή δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο των ύψιστων μέτρων ασφαλείας που εχουν παρθεί ενόψει της άφιξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Αυστηρά μέτρα ασφάλειας

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της επίσκεψης θα έχουν ληφθεί ειδικά κυκλοφοριακά μέτρα για την διευκόλυνση των μετακινήσεων του Τούρκου προέδρου, αλλά και αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα θα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, με τουλάχιστον 3.500 αστυνομικούς, ελεύθερους σκοπευτές, ελικόπτερα και drones να επιτηρούν κάθε σημείο από όπου θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα φθάσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στις 11:00, συνοδεία δύο άλλων αεροσκαφών, που θα μεταφέρουν τους Τούρκους υπουργούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την ομάδα του θα μετακινηθεί με τρία δικά του ειδικά διαμορφωμένα και θωρακισμένα οχήματα. Από το αεροδρόμιο η πομπή θα μπει στην Αττική οδό, από εκεί στη λεωφόρο Μεσογείων και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας θα φτάσει στην Ηρώδου Αττικού και το προεδρικό Μέγαρο.

Αστυνομικοί θα είναι παρατεταγμένοι στη διαδρομή που θα κάνει η αυτοκινητοπομπή.

Μέχρι το απόγευμα οι οδοί Κατεχάκη - Μεσογειων - Βασιλ. Σοφίας - Κηφισίας - Βασ. Κωνσταντίνου - Βασ. Αμαλίας - Αλεξάνδρας - Μιχαλακοπουλου - Σταδίου - Πανεπιστημίου και Ακαδημίας θα είναι «απαγορευμένη ζώνη».

Η επίσκεψη του Τουρκου προεδρου στην Ελλάδα θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ