Ελλαδα

Προφυλακιστέος ο «δράκος» των Εξαρχείων - Ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα

Ο 23χρονος Σύρος κατηγορείται για 7 σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του
«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν θυμάμαι τίποτα, ισχυρίστηκε ο δράκος των Εξαρχείων - Κρίθηκε προφυλακιστέος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος «δράκος» των Εξαρχείων, ο οποίος κατηγορείται για 7 σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός από τη Συρία φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν θυμάται τίποτα και ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Να σημειωθεί πως προχθές, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος του 23χρονου Σύριου. Κατηγορείται για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο κατηγορούμενος είχε κρατηθεί προσωρινά στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού και αφέθηκε ελεύθερος μετά από κράτηση 12 μηνών τον περασμένο Αύγουστο. Η δίκη του είχε οριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Το χρονικό των καταγγελιών

Ο αλλοδαπός καταγγέλλεται στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για σωρεία υποθέσεων σεξουαλικών επιθέσεων στα Εξάρχεια πριν λίγες ημέρες. Μεταξύ των θυμάτων είναι και 13χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί ήδη έχουν επιβεβαιώσει πως στις 18 Νοεμβρίου, στις δύο το μεσημέρι, στην οδό Βαλτετσίου 52, ο 23χρονος επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει ένα 13χρονο κορίτσι.

Στις 20 του μήνα, σχεδόν ένα τέταρτο μετά τις επτά το πρωί στην συμβολή των οδών Μπενάκη και Νικηταρά ο ίδιος άνδρας επιτέθηκε στην 29χρονη Κωνσταντίνα Τ., τη χάιδεψε σε ευαίσθητα σημεία, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει τον βιασμό αφού περίοικοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν (δείτε και το παρακάτω βίντεο).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx56tbcg0n2h)

Δέκα λεπτά αργότερα, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 17, ο 23χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και προσπάθησε να ακινητοποιήσει την 27χρονη Μελπομένη Κ. Η κοπέλα όμως, κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της, τον χτύπησε και κατάφερε να τον απωθήσει.

Από τις έρευνες των αστυνομικών που ακολούθησαν της σύλληψης του 23χρονου, διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος κρύβεται πίσω από την επίθεση στην Παναγιώτα Γ., περιστατικό που συνέβη στις 16 Νοεμβρίου τη στιγμή που πήγαινε στην εργασία της, στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, μπήκαν και οι δύο στον ανελκυστήρα και μόλις έκλεισε η πόρτα, ο δράστης της επιτέθηκε από πίσω, της έκλεισε το στόμα, της σήκωσε το φόρεμα και άρχισε να χαϊδεύει σημεία του σώματος της. Ο ανελκυστήρας ανεβοκατέβαινε αφού ο 23χρονος πατούσε κουμπιά διαφόρων ορόφων. Ξαφνικά όμως, όταν έφτασαν σε όροφο που ανέμενε άτομο για να μπει στον ανελκυστήρα, ο 23χρονος βγήκε με ταχύτητα από τον κλωβό και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx4pnz1fqkkh)

Η έβδομη καταγγελία

Μια ακόμη καταγγελία, η έβδομη συνολικά, προστέθηκε στον φάκελο δικογραφίας που αφορά στον 23χρονο «δράκο» των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μια γυναίκα προσήλθε την Τετάρτη (22/11) στην Αστυνομία και κατέθεσε ότι αναγνώρισε τον νεαρό Σύρο, ο οποίος στις 16 Νοεμβρίου την παρακολουθούσε και επιχείρησε να της επιτεθεί στα Εξάρχεια.

Η 31χρονη γυναίκα αναφέρει ότι γύρω στις 12:45 της 16ης Νοεμβρίου ο «δράκος» ξεκίνησε να την ακολουθεί με επιθετική διάθεση από τη συμβολή της Βουλγαροκτόνου με τη Φραντζή.

Έφτασε μαζί του μέχρι τη συμβολή των οδών Μπενάκη και Καλλιδρομίου και εκεί, επειδή υπήρχε κόσμος, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα, είχε απειλητικές διαθέσεις εναντίον της και φαινόταν έτοιμος να την παρενοχλήσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ