Ελλαδα

Καιρός: Νέα ψυχρή «εισβολή» αναμένουν οι μετεωρολόγοι

Οι προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειμώνας
Χειμώνας © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Καιρός: «Ψυχρή εισβολή» από τα τέλη του μήνα - Πότε αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία 

Πλησιάζοντας σιγά σιγά προς τον χειμώνα, ο καιρός θα αλλάζει μέρα παρά μέρα, με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο κρύο αλλά και τα χιόνια που θαα πέσουν στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Αναμένονται συννεφιά, υγρασία, νοτιάδες και βροχές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή ήδη από την Τρίτη, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αττική να φτάνει τους 7 βαθμούς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx3s67dwfnft)

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, ο διδάκτορας Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας, του ΑΠΘ, μίλησε στην ΕΡΤ. Επεσήμανε ότι ο Δεκέμβριος θα είναι πιο κρύος σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Τέλη του μήνα θα υπάρξει νέα κρύα «εισβολή»

«Θα έχουμε ένα περίοδο με συνεχείς χαμηλές πιέσεις μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, με πολλές βροχές και νοτιάδες. Προς το τέλος του μήνα, φαίνεται ότι θα υπάρξει νέα κρύα εισβολή και πιθανώς χιονόπτωση», δήλωσε.

Από τις αρχές Δεκέμβριου έως τα μέσα του μήνα, συνέχισε, αναμένεται ένας φυσιολογικός χειμώνας με χιονοπτώσεις. «Φαίνεται ότι κατά τον Ιανουάριο θα προχωρήσουμε σε πιο ήπιες συνθήκες», πρόσθεσε ο κ. Σιούτας.

«Ο χειμώνας φαίνεται να έρχεται εγκαίρως, αλλά μπορεί να μην διατηρηθεί για πολύ διάστημα. Περισσότερο χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να περιμένουμε τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο», τόνισε ο κ. Σιούτας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-11-2023
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-11-2023
Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-11-2023
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-11-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ