Ελλαδα

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα

Την ίδια ώρα συγκέντρωση πραγματοποίησαν Ισραηλινοί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό στην Αθήνα
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό στην Αθήνα © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Συλλαλητήριο - Αθήνα: Διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Ισραήλ -  Την πορεία οργάνωσε το ΠΑΜΕ - Την ίδια ώρα συγκέντρωση πραγματοποίησαν Ισραηλινοί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο με αίτημα να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ, το μεσημέρι της Κυριακής 29.10.

Χιλιάδες διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έκαναν χθες το ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα, πήραν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο, με κυρίαρχο το αίτημα «να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

Το συλλαλητήριο ακολούθησε πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, μπροστά από την οποία οι διαδηλωτές περνούσαν επί μισή ώρα, με κεντρικό σύνθημα, το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Στην κεφαλή της πορείας ήταν μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία.

Νωρίτερα στο Πάρκο Ελευθερίας χαιρετισμό απηύθυναν οι Παντελής Περδίκης μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, και Παύλος Αλεξανδράκης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Πάρκο Ελευθερίας καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».

«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής»
«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής» © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Παραβρέθηκε επίσης και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ευχαριστήριο μήνυμα προς το ΠΑΜΕ και τα εργατικά συνδικάτα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, ενώ το συλλαλητήριο χαιρέτισε η Παλαιστινιακή Παροικία, το Παλαιστινιακό Σπίτι και τα μέλη τους.

 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwkwvk6306nl)

Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Φιλειρηνική διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα, φιλειρηνική διαδήλωση πραγματοποίησαν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου Ισραηλινοί που ζουν στη χώρα μας με σύνθημα να σταματήσει ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν, στα πρώτα σκαλιά του Ηρωδείου, κρατώντας κόκκινα μπαλόνια, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ειρήνης. Ο πεζόδρομος γέμισε από λευκά λουλούδια.

Ο πεζόδρομος γέμισε από λευκά λουλούδια.
Ο πεζόδρομος γέμισε από λευκά λουλούδια © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Την συγκέντρωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου πραγματοποίησαν Ισραηλινοί που ζουν στην Ελλάδα
Την συγκέντρωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου πραγματοποίησαν Ισραηλινοί που ζουν στην Ελλάδ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν έστειλαν το δικό τους μήνυμα ειρήνης
Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν έστειλαν το δικό τους μήνυμα ειρήνης © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την συγκέντρωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου πραγματοποίησαν Ισραηλινοί που ζουν στην Ελλάδα στη μνήμη των θυμάτων και των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwkx2gv0xavl)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ