Ελλαδα

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες ως το βράδυ

Ποιες περιοχές αφορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Ισχυρή βροχόπτωση
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το βράδυ - Ποιες περιοχές αφορά 

Ατμοσφαιρική διαταραχή, κινούμενη γρήγορα προς ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στην χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 25/10 αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο. Σταδιακά, έως το πρωί της Πέμπτης 26/10, οι τοπικές βροχές θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, από το πρωί έως το απόγευμα, οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις ίδιες περιοχές θα σημειωθούν  και καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 26/10.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 26/10, κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 26/10 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες ως το βράδυ

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη από την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (25-10-2023) προς Πέμπτη (26-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
β. από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ