Ελλαδα

Κακοκαιρία Daniel: 1.096 χιλιοστά βροχής δέχτηκε συνολικά η Ζαγορά Πηλίου

Τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τη Θεσσαλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: 1.096 χιλιοστά βροχής δέχτηκε συνολικά η Ζαγορά Πηλίου - Το γράφημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Τα ύψη βροχόπτωσης της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών © Θανάσης Καλλιάρας/Eurokinissi

Κακοκαιρία Daniel: 1.096 χιλιοστά βροχής δέχτηκε συνολικά η Ζαγορά Πηλίου - Το γράφημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα ημερήσια και αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr σε σχετικό πίνακα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, η Ζαγορά Πηλίου δέχτηκε 1.096,2 mm βροχής, η Πορταριά Πηλίου 884,5 (αν και ο πραγματικός αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος λόγω παύσης μετάδοσης δεδομένων από τις 6 Σεπτεμβρίου εξαιτίας βλάβης του μετεωρολογικού σταθμού) και η Πεζούλα Καρδίτσας 762,4.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, είτε σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος (Πορταριά Πηλίου), είτε έχασαν μέρος των δεδομένων τους (Περτούλι και Βόλος).

Στο Σμόκοβο Καρδίτσας εκκρεμεί η συλλογή δεδομένων στις 6-8 Σεπτεμβρίου, ενώ στη Σκόπελο εκκρεμεί η συλλογή των ημερήσιων τιμών της κακοκαιρίας, όμως το άθροισμα είναι σωστό.

Όλα αυτά ενώ βιβλική είναι η καταστροφή στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 15, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται.

Κακοκαιρία Daniel: 1.096 χιλιοστά βροχής δέχτηκε συνολικά η Ζαγορά Πηλίου - Το γράφημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα νερά του Πηνειού έχουν αρχίσει σταδιακά να υποχωρούν και έχουν πέσει στα 8 μέτρα. Ο κίνδυνος για τη Λάρισα γίνεται όλο και μικρότερος ώρα με την ώρα, ωστόσο αυξάνεται για την Κοιλάδα των Τεμπών και το Δέλτα του Πηνειού όπου μετατοπίζονται τα νερά.

Κακοκαιρία Daniel: Oλόκληρα χωριά βυθισμένα στα λασπόνερα

Καθώς πέφτει η στάθμη του νερού, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με ολόκληρα χωριά να έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα. To ίδιο μεγάλη είναι και η ζημιά σε μεγάλη έκταση των καλλιεργειών του κάμπου, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει ολοσχερώς. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στις υποδομές, στο ζωικό κεφάλαιο, στις καλλιέργειες και στις οικοσυσκευές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του στρατού συνεχίζουν αδιαλείπτως τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων, αλλά και την παροχή βοήθειας (τροφή, νερό και φαρμάκων) σε όσους παρέμειναν στα σπίτια τους. Συνολικά 4.486 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων έχουν πραγματοποιηθεί από την περασμένη Τρίτη έως χθες το βράδυ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ