Ελλαδα

«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Daniel

Εκδόθηκε ΠΝΠ για αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως 10 Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις κλπ.) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά άμεσα η κυβέρνηση.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια της Υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ) στην ίδια Περιφέρεια, από την 7η Σεπτεμβρίου 2023».

Για τον λόγο αυτό χθες εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών) στη Περιφέρεια λόγω Daniel οριζόντια από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου, διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, που όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου.

Στα μέτρα στήριξης περιλαμβάνεται και 3ετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων.

Επίσης, στη χθεσινή ΠΝΠ προβλέπεται μετάθεση ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών που ήταν χθες (10/9) σε Παρασκευή (15/9), καθώς η λειτουργία των δικαστηρίων στην περιοχή έχει ανασταλεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, η μετάθεση ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών δεν επηρεάζει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ