Ελλαδα

Πνιγμός η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Blue Horizon: Πνιγμός η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη - Τι προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση - Διαπιστώθηκε βαρύ τραύμα στο κεφάλι.
To Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά τον θάνατο του 36χρονου © Eurokinissi/Στέφανος Ραπάνης

Blue Horizon: Πνιγμός η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη - Τι προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση - Διαπιστώθηκε βαρύ τραύμα στο κεφάλι.

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, τον οποίο φέρονται να έριξαν στο νερό μέλη πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της  Athens Voice, η εξέταση που διενήργησαν νωρίτερα σήμερα οι ιατροδικαστές Ηλίας Μπογιόκας και Σωκράτης Τσαντίρης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, έδειξε πως ο θάνατος του 36χρονου οφείλεται σε πνιγμό.

Επίσης, διαπιστώθηκε ένα βαρύ τραύμα στο κεφάλι, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από πρόσκρουση στο τσιμεντένιο τοιχίο του λιμανιού.

Ο 36χρονος έφτασε καθυστερημένα στο λιμάνι, καθώς σκόπευε να ταξιδέψει για το Ηράκλειο Κρήτης. Το πλοίο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία απόπλου, ωστόσο ο καταπέλτης, βρισκόταν ακόμη στο τσιμέντο.

Ο άτυχος Αντώνης, προσπάθησε να ανέβει, πλην όμως, δύο μέλη του πληρώματος, διαπληκτίστηκαν μαζί του και τον έσπρωξαν. Ακολούθησε εκ νέου προσπάθεια του 36χρονου να ανέβει τον καταπέλτη, ενώ το πλοίο είχε ξεκινήσει τον απόπλου, με αποτέλεσμα οι δύο κατηγορούμενοι, να τον ρίξουν στη θάλασσα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvbr3sqa7o2p)

Blue Horizon: Aκαριαία έχασε τη ζωή του ο 36χρονος

Ο 36χρονος έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ οι δύο εργαζόμενοι, σαν να μην συμβαίνει τίποτε, δεν ενημέρωσαν ποτέ τον κυβερνήτη του πλοίου για το περιστατικό.

Στελέχη του λιμενικού ενημερώθηκαν για τη σορό, είδαν βίντεο από κάμερα που κατέγραψε τι πραγματικά συνέβη και αμέσως, ενημέρωσαν τον καπετάνιο να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι.

Τα τέσσερα αδέρφια του θύματος, που μένουν στην Κρήτη, έχουν βυθιστεί στο πένθος. Ειδικά οι δύο αδερφές του, με τις οποίες διέμενε ο Αντώνης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να απολογηθούν στον Ανακριτή Πειραιά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvbt94ru8ww1)

Blue Horizon - Κατηγορίες για Ανθρωποκτονία από Κοινού

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (5.9) για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη. Δύο από τα μέλη του πληρώματος έριξαν τον άνδρα από τον καταπέλτη με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα και να βρει τραγικό θάνατο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος είχε εκδώσει κανονικά εισιτήριο. Ο νεαρός άνδρας ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας, άνθρωπος της βιοπάλης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ