Ελλαδα

Blue Horizon: Από το Λιμενικό ενημερώθηκε ο καπετάνιος του πλοίου για την τραγωδία

Του ζητήθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Blue Horizon: Μέλη του πληρώματος σπρώχνουν 36χρονο από το πλοίο
© Youtube / Πρώτο Θέμα

Blue Horizon: Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του 36χρονου Αντώνη - Από το Λιμενικό ενημερώθηκε ο καπετάνιος

Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τέσσερα μέλη του πλοίου Blue Horizon, καθώς το βράδυ της Τρίτης, δύο εξ αυτών ενεπλάκησαν σε ένα αδιανόητο περιστατικό. Πέταξαν στη θάλασσα έναν 36χρονο, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης, βρήκε ακαριαίο θάνατο, είτε από πνιγμό, είτε από χτυπήματα στο τσιμεντένιο βραχίονα του λιμανιού, κάτι που θα διαπιστωθεί κατά τη σημερινή νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Ο άνδρας, έφτασε καθυστερημένα στο λιμάνι καθώς σκόπευε να ταξιδέψει για το Ηράκλειο Κρήτης. Το πλοίο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία απόπλου, ωστόσο ο καταπέλτης, βρισκόταν ακόμη στο τσιμέντο. Ο άτυχος Αντώνης, προσπάθησε να ανέβει, πλην όμως, δύο μέλη του πληρώματος, διαπληκτίστηκαν μαζί του και τον έσπρωξαν. Ακολούθησε εκ νέου προσπάθεια του 36χρονου να ανέβει τον καταπέλτη, ενώ το πλοίο είχε ξεκινήσει τον απόπλου, με αποτέλεσμα οι δύο κατηγορούμενοι, να τον ρίξουν στη θάλασσα.

Ο 36χρονος, έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ οι δύο εργαζόμενοι, σαν να μη συμβαίνει τίποτε, δεν ενημέρωσαν ποτέ τον κυβερνήτη του πλοίου για το περιστατικό. Στελέχη του λιμενικού ενημερώθηκαν για τη σορό, είδαν βίντεο από κάμερα που κατέγραψε τι πραγματικά συνέβη και αμέσως, ενημέρωσαν τον καπετάνιο να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι. Ο θάνατος του 36χρονου, βύθισε στο πένθος τα τέσσερα αδέρφια του. Ο Αντώνης ήθελε απλώς να πάει στο σπίτι του, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. 

Σύμφωνα με το ekriti.gr, o 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη μητέρα του. Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος του πληρώματος.

Πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Blue Horizon - Η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα

Αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας που καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης (5.9) στο λιμάνι του Πειραιά μίλησε στην ΕΡΤ για τη στιγμή που μέλη του πληρώματος του Blue Horizon σπρώχνουν από τον καταπέλτη του πλοίου τον 36χρονο, αλλά και τις ενέργειες που έκαναν όταν ο άνδρας βρισκόταν στο νερό. «Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο», τονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας. 

«O άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ. «Όλοι φωνάζαμε τι κάνεις, τι κάνεις», αποκάλυψε λέγοντας ότι ακόμα και μετά που ξεκίνησε το πλοίο και η δίνη της προπέλας παρέσυρε τον άνδρα στο νερό ο αξιωματικός του καταστρώματος αφού έριξε μια ματιά έδωσε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο. «Πνίγεται ένας άνθρωπος και γυρνάς και λες φεύγουμε, χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις πνίγεται ένας άνθρωπος. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα ξεκίνησε το πλοίο», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε, μετά από λίγα λεπτά το σώμα του 36χρονου ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας. «Μας σταματήσαν αρόδο και μετά μας γύρισαν πίσω» δήλωσε. Ο ίδιος καταγγέλλει τους ψευδείς ισχυρισμούς μελών του πληρώματος που δήλωσαν ότι ο άνδρας που προσπάθησε να επιβιβαστεί την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο έπεσε μόνος του. «Αυτό δεν έγινε», τόνισε ο μάρτυρας επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες και άλλων επιβατών ότι τον πέταξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Η εταιρεία του επιβατικού πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο για το Ηράκλειο άλλαξε το πλήρωμα και το πλοίο αναχώρησε για την Κρήτη πέντε λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα.

Blue Horizon - Βίντεο σοκ

Βίντεο σοκ δημοσιεύτηκε από το «Πρώτο Θέμα» και αποτυπώνει τη στιγμή που μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon σπρώχνουν στη θάλασσα τον 36χρονο, με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του. 

Στο βίντεο ο 36χρονος διακρίνεται να επιχειρεί να μπει στο πλοίο λίγο πριν σηκώσει τον καταπέλτη. Αρχικά, μέλη του πληρώματος τον σπρώχνουν για να βγει και όταν εκείνος προσπαθεί ξανά να επιβιβαστεί, τότε τον σπρώχνουν βίαια και πάλι με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα και να σκοτωθεί

Blue Horizon: Τέσσερις συλλήψεις με εντολή εισαγγελέα

Εντολή να συλληφθούν τέσσερα άτομα, δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος, έδωσε η εισαγγελία Πειραιά με αφορμή το θάνατο του 36χρονου. 

Την ίδια ώρα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του 36χρονου, δηλώνοντας ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές. «Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος». 

Blue Horizon - Βαρβιτσιώτης: «Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών»

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», έγραψε στο X ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ