Ελλαδα

Ελληνικές εικόνες ντροπής στο BBC

Για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81309-164168.jpg

Περισσότερα από 65 παιδιά με ειδικές ανάγκες περιορισμένα και εγκλωβισμένα μέσα σε ξύλινα κλουβιά στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Αυτές τις εικόνες ντροπής έδειξε το βρετανικό δίκτυο BBC, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα, τα άτομα με νοητική αναπηρία είναι στιγματισμένα και πρέπει να παλεύουν με νύχια και με δόντια προκειμένου να λάβουν την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζονται». Το δίκτυο σημειώνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή χρήματα για να βελτιωθούν τα πράγματα, πως έξι μέλη του προσωπικού φροντίζουν περισσότερα από 65 παιδιά και πως δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός στο κέντρο.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα ήμασταν μάρτυρες μιας τέτοιας κατάστασης σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά μου προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ότι το προσωπικό συμπεριφερόταν σαν να ήταν κάτι συνηθισμένο», ανέφερε η εθελόντρια ψυχολόγος Καταρίνα Νέβες από την Πορτογαλία.

Να θυμίσουμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είχε χαρακτηρίσει τα κλουβιά αυτά ως «μια ξεκάθαρα παράνομη πρακτική, που έρχεται σε απευθείας αντιδιαστολή με την υποχρέωση σεβασμού και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ