Ελλαδα

Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, παραμένει η ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Απομακρύνθηκε το βυτιοφόρο που πήρε φωτιά μετά τη μετάγγιση του αερίου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταλαιπωρία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου
Ταλαιπωρία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου © ΕΡΤ

Τέλος στο «θρίλερ» με το βυτιοφόρο που έπιασε φωτιά στην Κακιά Σκάλα - Στο «κόκκινο» παραμένει η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε λίγο πριν το 10 το βράδυ της Πέμπτης η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ από το 45χλμ έως το 47χλμ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Περίπου στις 8:30 το βράδυ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ νωρίτερα είχαν δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής Αθηνών-Κορίνθου.

Παρ' όλα αυτά αναμένεται να αργήσει η ομαλοποίηση της κίνησης, καθώς λόγω του ατυχήματος ένας τεράστιος όγκος οχημάτων ακινητοποιήθηκε και στα δυο ρεύματα τόσο της παλαιάς όσο και της νέας Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία μεγάλου αριθμού πολιτών.

Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, παραμένει η ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τις 12:30 σήμερα -εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στην περιοχή των Μεγάρων- διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου: στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο από το 42 χλμ, και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το 50,5 χλμ.

Εξαιτίας της ιδιαίτερα χρονοβόρας και ευαίσθητης διαδικασίας απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού (υγροποιημένο αέριο), που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, και της υψηλής επικινδυνότητας, που προκύπτει από την προσέγγιση τυχόν οχημάτων, έως το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας οι οδηγοί παρακαλούνται να επιδείξουν υπομονή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Κίνηση στα διόδια Ελευσίνας λόγω φωτιάς σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Συνιστάται στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuuzv39s7y4x)

Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Παρακαλούμε για την υπομονή των οδηγών, καθώς η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ. και το προσωπικό της συνδράμει με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.

Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία μετάγγισης των 7,2 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο, το οποίο έπιασε φωτιά το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λίγο πριν την Κακιά Σκάλια, σε άλλο βυτιοφόρο.

Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε το βυτιοφόρο από το σημείο. Το όχημα φορτώθηκε σε πλατφόρμα και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων θα οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuv0xexelilt)

Οι πυροσβέστες, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά την διάρκεια μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου κίνησης σε άλλο βυτιοφόρο, είχαν ζητήσει από την Τροχαία να σταματήσει τη διέλευση των οχημάτων σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Το ενδεχόμενο έκρηξης των 7,2 τόνων αερίου κίνησης θα μπορούσε να ισοπεδώσει ακόμη και το τούνελ της Κακιάς Σκάλας, ανέφεραν στελέχη της υπηρεσίας, τα οποία έως και αυτή την ώρα προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη μετάγγιση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο 45ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Η φωτιά ξεκίνησε από μηχανικά μέρη του οχήματος, την οποία εντόπισε έγκαιρα ο οδηγός.

Συνολικά 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα έφτασαν στο σημείο, ρίχνοντας ειδικό επιβραδυντικό αφρό. Η έκρηξη φαίνεται πως αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ωστόσο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν, υπήρξε διαρροή του υγροποιημένου αερίου, δημιουργώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο στους πυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες, αφού έσβησαν τη φωτιά, προχώρησαν σε ψύξη του υγροποιημένου αερίου και ξεκίνησαν υπό την εποπτεία ειδικού τη διαδικασία μετάγγισης.

Αθηνών - Κορίνθου . Σε εξέλιξη διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου

Επανεκκίνηση των δρομολογίων του Προαστιακού

Για επανεκκίνηση των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς, ενημερώνει η Hellenic Train λίγο μετά τις 20:30, κάνοντας λόγο για σταδιακή ομαλοποίηση με καθυστερήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ