Ελλαδα

Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο - Άνοιξε η νέα Εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα

Εγκλωβισμένοι οδηγοί επί ώρες στην Αθηνών - Κορίνθου, αστυνομικοί μοίρασαν νερά

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάος στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς σε βυτιοφόρο
Χάος στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς σε βυτιοφόρο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Δίχως τέλος το χάος στη νέα και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς στο βυτιοφόρο στην Κακιά Σκάλα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία μετάγγισης των 7,2 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο, το οποίο έπιασε φωτιά το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λίγο πριν την Κακιά Σκάλια, σε άλλο βυτιοφόρο.

Ακολουθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του βυτιοφόρου που έπιασε φωτιά. Συγκεκριμένα, το όχημα θα φορτωθεί σε πλατφόρμα και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων θα οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Άνοιξε η νέα Εθνική Οδός στο ρεύμα προς Αθήνα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ πριν από λίγη ώρα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Το ρεύμα κυκλοφορίας της Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό για λίγη ώρα ακόμα, σύμφωνα με δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχου Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Συμβαίνει τώρα: 4 Μοτοσυκλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης και 4 ασθενοφόρα επιχειρούν αυτή τη στιγμή, στην Εθνική Οδό...

Posted by Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης ΕΚΑΒ - IMRUA Hellas on Thursday, August 17, 2023

Οι πυροσβέστες, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά την διάρκεια μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου κίνησης σε άλλο βυτιοφόρο, είχαν ζητήσει από την Τροχαία να σταματήσει τη διέλευση των οχημάτων σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Το ενδεχόμενο έκρηξης των 7,2 τόνων αερίου κίνησης θα μπορούσε να ισοπεδώσει ακόμη και το τούνελ της Κακιάς Σκάλας, ανέφεραν στελέχη της υπηρεσίας, τα οποία έως και αυτή την ώρα προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη μετάγγιση.

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Οι οδηγοί που είχαν την ατυχία να κινηθούν σήμερα το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου υφίστανται ταλαιπωρία, αφού η Τροχαία διέκοψε την κίνηση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αρχικά στη νέα Εθνική και εν συνεχεία στην παλαιά Εθνική.

Επί ώρες, χιλιάδες οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με τους αστυνομικούς, πέρα από πληροφορίες στους ταλαιπωρημένους οδηγούς να δίνουν και μπουκάλια με νερό.

Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο - Άνοιξε η νέα Εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο 45ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Η φωτιά ξεκίνησε από μηχανικά μέρη του οχήματος, την οποία εντόπισε έγκαιρα ο οδηγός.

Συνολικά 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα έφτασαν στο σημείο, ρίχνοντας ειδικό επιβραδυντικό αφρό. Η έκρηξη φαίνεται πως αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ωστόσο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν, υπήρξε διαρροή του υγροποιημένου αερίου, δημιουργώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο στους πυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες, αφού έσβησαν τη φωτιά, προχώρησαν σε ψύξη του υγροποιημένου αερίου και ξεκίνησαν υπό την εποπτεία ειδικού τη διαδικασία μετάγγισης.

Αθηνών - Κορίνθου . Σε εξέλιξη διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου

Επανεκκίνηση των δρομολογίων του Προαστιακού

Για επανεκκίνηση των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς, ενημερώνει η Hellenic Train λίγο μετά τις 20:30, κάνοντας λόγο για σταδιακή ομαλοποίηση με καθυστερήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ