Ελλαδα

«Κολλημένοι» οι οδηγοί στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς στο βυτιοφόρο

Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας, «φρένο» και στον Προαστιακό - Η πυρκαγιά έχει σβήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνηση στα διόδια Ελευσίνας λόγω φωτιάς σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο στην Κακιά Σκάλα, αλλά δεν είναι ασφαλές ακόμη να ανοίξει ο δρόμος - Σταματημένα τα αυτοκίνητα κατά μήκος της Εθνικής Οδού

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που βρίσκονται στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε βυτιοφόρο στο ύψος της Κακιάς Σκάλας

Για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

  • Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
  • Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο
  • Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Παράλληλα, διεκόπη εκ νέου η κυκλοφορία και στην Παλαιά Εθνική Οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας - Ακινητοποιημένοι συρμοί του Προαστιακού

Μάλιστα, η Τροχαία προχώρησε και σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο. Τα οχήματα εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική, στα διόδια Ελευσίνας για όσους οδηγούς κινούνται προς Κόρινθο και στον κόμβο Κινέττας για όσους κινούνται προς Αθήνα.

Σημειώνεται ότι τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου οι οδηγοί παραμένουν ουσιαστικά «κολλημένοι» στα οχήματά τους. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στα σημεία των εκτροπών.

«Κολλημένοι» οι οδηγοί στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς στο βυτιοφόρο

Η Ολυμπία Οδός προτρέπει όσους οδηγούς δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους μέσω της Αθηνών-Κορίνθου να το αναβάλουν προσωρινά μέχρι νεωτέρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπιάς Οδού, Σοφία Στάμου, ανέφερε ότι η διέλευση από τα διόδια του αυτοκινητόδρομου γίνεται χωρίς χρέωση.  

Ακινητοποιημένοι είναι λόγω της φωτιάς και οι συρμοί του Προαστιακού προς Κιάτο και Αθήνα, σε Κινέττα και Μέγαρα αντίστοιχα. 

Έσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο - Ξεκίνησε η διαδικασία μετάγγισης

Η φωτιά στο βυτιοφόρο - το οποίο μετέφερε υγραέριο - έχει σβήσει και γίνεται ψύξη του φορτίου του, προκειμένου στη συνέχεια να μεταγγιστεί το υγροποιημένο αέριο, να καθαριστεί ο δρόμος και να αποδοθεί στην κυκλοφορία. 

Η διαδικασία μετάγγισης σε άλλο βυτιοφόρο έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η διαδικασία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται με βάση το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Έσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο
© Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση/George Neokleous

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου είναι καλά στην υγεία του καθώς κατάφερε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το όχημα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ