Ελλαδα

Όρνιο εξαντλημένο από τη ζέστη στη μέση του δρόμου στην Κρήτη (εικόνες)

Ιερέας έσπευσε να του δώσει νερό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρήτη - Όρνιο εξαντλημένο από τη ζέστη στη μέση δρόμου
© cretapost.gr

Κρήτη: Όρνιο εξαντλημένο από τη ζέστη στη μέση του δρόμου - Ιερέας με νερό στο μέρος του

Όρνιο εξαντλημένο από τη ζέστη βρέθηκε στη μέση δρόμου της εθνικής οδού Ηρακλείου Αγίου Νικολάου στην Κρήτη

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες από το cretapost.gr, ο ιερέας από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι δίνει λίγο νερό στο εξαντλημένο από τη ζέστη όρνιο. Το άγριο πτηνό σηκώνει το λαιμό του και πίνει με μανία το νερό.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν την κυκλοφορία για να την τραυματιστεί το πτηνό, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που άγριο πτηνό προσγειώνεται στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης.

Κρήτη - Όρνιο εξαντλημένο από τη ζέστη στη μέση δρόμου
© cretapost.gr
Κρήτη - Όρνιο εξαντλημένο από τη ζέστη στη μέση δρόμου
© cretapost.gr

Τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» ζητούν από την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς να τοποθετήσουν άμεσα δεξαμενές και ποτίστρες πάνω στα βουνά. «Δεν είναι παραδεκτό να χάνουμε τα καλοκαίρια τόσο μεγάλο αριθμό από τα πολύτιμα αυτά ζώα, από δίψα», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους.

Κρήτη - Όρνιο εξαντλημένο από τη ζέστη στη μέση δρόμου
© cretapost.gr

Δεύτερη φορά που νεαρό όρνιο πέφτει στον ΒΟΑΚ

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που νεαρό όρνιο πέφτει στον ΒΟΑΚ. Στις 21 Ιουλίου 2023 οι οδηγοί αντίκρισαν ένα ακόμη εξουθενωμένο από τις υψηλές θερμοκρασίες άγρια πτηνό. 

Τα όρνια που γεννήθηκαν φέτος πραγματοποιούν τις πρώτες τους πτήσεις και συχνά δυσκολεύονται να κουμαντάρουν το μεγάλο τους σώμα, γεγονός που, σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη, έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγουν συχνά εξαντλημένα σε ασυνήθιστα μέρη. Κάθε χρόνο στην Κρήτη, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Όρνιων (περισσότερο από 80% του εθνικού πληθυσμού), αρκετοί νεαροί γύπες περισυνελέγονται από δρόμους, στέγες και ταράτσες σπιτιών, ακόμα και από τη θάλασσα.

Τυχερό ήταν το εξαντλημένο από τη ☀️ζέστη νεαρό #Όρνιο -και όχι #Γυπαετός, όπως αναφέρεται στα περισσότερα σχετικά...

Posted by Elliniki Ornithologiki Etaireia on Friday, July 21, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ