Ελλαδα

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πλάτανο Ηλείας - Καταγγελία για εμπρηστικό σχέδιο

Ο δήμαρχος Ολυμπίας απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των περιπολιών στην Αρχαία Ολυμπία με τη συνδρομή του στρατού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καπνοί δασικής πυρκαγιάς
Φωτογραφία αρχείου © SOOC/Thomas Giotopoulos

Ηλεία: Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάτανος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα πιθανές αναζωπυρώσεις. Από αέρος έκαναν ρίψεις τρία αεροσκάφη air tractors.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:30 σε δασική έκταση στην περιοχή του κοιμητηρίου, στον δρόμο προς Αρχαία Ολυμπία.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πλάτανο Ηλείας - Καταγγελία για εμπρηστικό σχέδιο

Καταγγελία δημάρχου για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών έκανε λόγο ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας το απόγευμα στον  ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάθε «μέρα μας βάζουν μια ή δύο φωτιές, κάποια στιγμή θα μας ξεφύγει δεν θα γλιτώσουμε».

Ο δήμαρχος Ολυμπίας απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των περιπολιών στην Αρχαία Ολυμπία με τη συνδρομή του στρατού προκειμένου να ενισχυθεί η πρόληψη, αλλά και η κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι η σημερινή πυρκαγιά στον Πλάτανο εκδηλώθηκε πολύ κοντά στο χθεσινό τριπλό πύρινο μέτωπο, για το οποίο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού. Εξάλλου, χθες προσήχθη ένας ύποπτος για εμπρησμό.

Αν και παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα, για τις χθεσινές τρεις φωτιές στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Φαναράς επιχειρούν και σήμερα επιγείες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να τις ελέγξουν πλήρως και να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY