Ελλαδα

Κρανίου τόπος η Ρόδος - Βελτιωμένη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

Σημειώνονται μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες όμως είναι πλήρως ελεγχόμενες

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δάσος
Δάσος © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Φωτιά Ρόδος: Καλύτερη η σημερινή μέρα, καθώς τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση - Απογοήτευση από τις εικόνες καταστροφής

Με μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες όμως είναι απόλυτα ελεγχόμενες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεχίζεται από το πρωί η μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς στο νησί της Ρόδου.

Ολες οι αναζωπυρώσεις βρίσκονται υπό έλεγχο και η εικόνα είναι γενικότερα βελτιωμένη, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην διάρκεια της ημέρας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cud7069ly8zl)

Η κατάσταση σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι η καλύτερη των τελευταίων ημερών, αφού μετά την σκληρή μάχη που έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, όλα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται σε ύφεση.

Στο στόχαστρο των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, βρίσκονται και σήμερα οι αναζωπυρώσεις που καταγράφονται σε περιοχές ανάμεσα στο Βάτι, Προφύλια - Γεννάδι - Λάρδο.

Ήρθη ο κίνδυνος για περιοχές της Ρόδου

Χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε δύσβατη περιοχή στο Βάτι, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί.

Μάλιστα, χθες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ότι αίρεται ο κίνδυνος λόγω των πυρκαγιών και μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές.

Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν. Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε και προχθές για τις περιοχές Λίνδο, Κάλαθο και Πεύκους. 

Εικόνες καταστροφής

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, έκταση 16.582 εκταρίων έχει γίνει στάχτη.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές από τα σημεία που πέρασε η φωτιά, ενώ κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τον αριθμό των ζώων που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Το πύρινο ποτάμι «έπνιξε» δέντρα, σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις αφήνοντας πίσω του στάχτες και αποκαΐδια.

Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται και από τον φακό του φωτογράφου της EUROKINISSI Αργύρη Μαντικού.

Κρανίου τόπος η Ρόδος - Βελτιωμένη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο
Κρανίου τόπος η Ρόδος - Βελτιωμένη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο
Κρανίου τόπος η Ρόδος - Βελτιωμένη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο
Κρανίου τόπος η Ρόδος - Βελτιωμένη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ