Ελλαδα

Μάχη σε Μαγνησία και Λαμία - Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Τι αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα
© Thomas Giotopoulos / SOOC

Πυρκαγιές: Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων σε Μαγνησία και Λαμία - Τα πύρινα μέτωπα

Δύο είναι τα βασικά πύρινα μέτωπα που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Πυροσβεστική, με μία σειρά πολύ δύσκολων ημερών για τη χώρα. 

Στη Μαγνησία οι φλόγες έχουν μπει σε αποθήκη πυρομαχικών Πολεμικής Αεροπορίας, προκαλώντας μεγάλες εκρήκξεις. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται εκκένωση της Νέας Αγχιάλου προς Βόλο διά θαλάσσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cud2anxcuspd)

Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εκκενώσεις γίνονται προληπτικά εξαιτίας της έντασης των ανέμων που αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cud22gnbdxu1)

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Λαμία

Στη Λαμία αναζωπυρώθηκε η φωτιά που βρισκόταν σε ύφεση στα βόρεια της πόλης. Το μέτωπο που σχηματίστηκε κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι. Η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών Λαμίας έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

LamiaReport.gr: Μάχη 2η μέρα με πυρκαγιά στη Λαμία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, για φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα σε αποθήκη ελαστικών. Ακούγονται εκρήξεις από το σημείο, στην οδό Αγίου Γεωργίου.

Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν 13 οχήματα και 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Λίγη ώρα αργότερα, στάλθηκε μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, ζητώντας από τους κατοίκους του Ασπροπύργου να παραμείνουν σπίτια τους, λόγω των καπνών.

Αγωνιώδεις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη Ρόδο

Σε δύο μέτωπα αναζωπυρώσεων στην περιοχή κοντά στο χωριό Βάτι εστιάζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για 11η ημέρα.

Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν από τα ξημερώματα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ γίνονται και απανωτές ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην διάρκεια της νύχτας στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου δόθηκε η μάχη από πυροσβέστες και πολλούς εθελοντές, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 4 το απόγευμα, σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Προφήτης του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες, με 7 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμει στην κατάσβεση 1 ελικόπτερο. Μέχρι στιγμής, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Εξάλλου, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής και συγκεκριμένα σε έκταση με ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησε και 1 αεροσκάφος.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Τανάγρας στη Βοιωτία. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση με ελιές και πουρνάρια, χωρίς, μέχρι αυτή την ώρα, να απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 3 πεζοπόρα, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ