- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Φωτιά στην Κέρκυρα: Δύο τα ενεργά μέτωπα - Από το πρωί επιχειρούν τα εναέρια μέσα - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί - Επιστρέφουν οι κάτοικοι στα χωριά που εκκενώθηκαν
Σε δύο ενεργά μέτωπα, σε δύσβατες περιοχές, δίνουν σήμερα μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές. Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα , προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά ,καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται να φυσήξουν βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.
Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους σε Λούτσες ,Σύκι και Ημερολιά
Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες ,το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί. Οι νεότεροι κάτοικοι είχαν μείνει στους οικισμούς και ήταν μεγάλη η βοήθεια που προσέφεραν στους πυροσβέστες .
Η πυρκαγιά στην Β.Α Κέρκυρα ,δημιούργησε ένα μεγάλο κύμα εθελοντισμού σε όλο το νησί. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάθε ηλικίας και με ό,τι μέσον διαθέτει ο καθένας ,καταφθάνουν από χθες στα επίμαχα σημεία για να βοηθήσουν, ενώ σε όλα τα χωριά δημιουργούνται ομάδες πολιτών για να περιπολούν μέρα νύχτα στην περιοχή τους .Η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας κατηγορηματικά επισημαίνει πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.
Φωτιά στην Κέρκυρα: Ολοκληρωτική καταστροφή στο βορειοδυτικό κομμάτι
Μιλώντας στην Athens Voice ο Γιώργος Μαχειμάρης, δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, ανέφερε πως «την Τρίτη αναζωπυρώθηκαν κομμάτια που είχαν σβήσει τη Δευτέρα».
Όταν ρωτήθηκε ο κ. Μαχειμάρης εάν οι φωτιές ξέσπασαν τυχαία ή εάν πρόκειται για έργο εμπρηστών, ο ίδιος απάντησε: «Ξέσπασαν επτά πυρκαγιές, σχεδόν ταυτόχρονα, σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων. Από τη μονή του Παντοκράτωρα εως τη θάλασσα. Αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, η μια είναι, άντε και οι δύο, επτά όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίο περιστατικό».
Το βορειοδυτικό κομμάτι της Κέρκυρας, αυτό που κοιτά δηλαδή προς την Αλβανία, έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, αναφέρει ο δήμαρχος Βορείου Κέρκυρας στην Athens Voice.
«Δυστυχώς, δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισε και ο διοικητής των τοπικών δυνάμεων της πυροσβεστικής. Τα σωστικά συνεργεία αλλά και οι ντόπιοι που εθελοντικά βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούνε, έχουν εξαντληθεί. Η κατάσταση, δεν είναι καθόλου καλή. Επειδή δεν ξέρουμε πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα, προνοήσαμε και εδώ και λίγες ώρες έχουν φτάσει δύο φέρι μποτ σε λιμάνι στο βόρειο τμήμα του νησιού, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να απομακρύνουμε πολίτες, ντόπιους και τουρίστες. Εάν κριθεί αναγκαίο. Η καταστροφή για το νησί, τους ντόπιους, τον τουρισμό είναι πρωτοφανής», κατέληξε ο κ. Μαχειμάρης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Σκληρή δήλωση Αλειφτήρα κατά Ανεστίδη, ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Όλες οι αργίες για το 2026
Η 24χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στη Μάρκου Μπότσαρη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Από το βράδυ ξεκινά η μεταβολή του καιρού
Δύο χρόνια διοίκησης Αγγελούδη χωρίς μεταρρυθμίσεις, με αυξήσεις τελών και χαμηλές επιδόσεις ανακύκλωσης, για την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους»
Αναφέρθηκε στο πολιτικό κίνημα που οργανώνεται, τις τύψεις και τις μετακινήσεις της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.