Ελλαδα

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στο Δαφνί - Eστία και στο όρος Αιγάλεω

Το ένα μέτωπο βρίσκεται στον λόφο πάνω από το ΨΝΑ και το δεύτερο νότια της λεωφόρου Αθηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στο Δαφνί
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Νέο φωτιά μαίνεται σε δύο μέτωπα στο Δαφνί

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στο Δαφνί στην περιοχή του Χαϊδαρίου, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε δύο μέτωπα: το ένα βρίσκεται πάνω από τη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της γέφυρας του προαστιακού, στον λόφο πάνω από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Αυτό το πύρινο μέτωπο δημιουργεί ανησυχία, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ. 

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται νότια της λεωφόρου Αθηνών.

Οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 7 οχήματα και 4 ελικόπτερα στο πρώτο μέτωπο και 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα στο δεύτερο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu59awt2sjo1)

«Είναι μια περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά σε οικιστικό ιστό, αλλά εμείς αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κάνουμε μια άμεση επέμβαση στον τόπο του συμβάντος της πυρκαγιάς. Περιμένουμε να δούμε τα νεότερα από αυτή την εξέλιξη του συμβάντος. Είναι μια νέα φωτιά, μια νέα έναρξη», είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιατρικού συντάκτη της ATHENS VOICE, Βασίλη Βενιζέλου, από το υπουργείο Υγείας δεν τίθεται προς το παρόν κανένα θέμα για εκκένωση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Η εξελισσόμενη κατάσταση, με την πυρκαγιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή του Δαφνιού, παρακολουθείται επισταμένως και με προσοχή από το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Εστία και στο όρος Αιγάλεω

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Ευάγγελο Ντηνιακό, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, νέα εστία ξεπήδησε και πάνω στο όρος Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και δεν απειλεί κατοικίες, ενώ φαίνεται να την έχουν προλάβει οι πυροσβέστες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu5ang4nzyqx)

Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα κατευθύνεται το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες στα Δερβενοχώρια, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Για τον λόγο αυτό εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων των παραπάνω οικισμών προς τη Μάνδρα. Επίσης, το 112 «ήχησε» και στη Νέα Ζωή και στον Νέο Πόντο, ζητώντας από τους πολίτες να εκκενώσουν προς Ελευσίνα.

Η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί το μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι αυτή που εκδηλώθηκε χθες στα Δερβενοχώρια καθώς, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα.

Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Λουτρακίου ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν εκεί πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή και προσέθεσε ότι ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ενημερώνει διαρκώς τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ είπε ότι είναι σε ύφεση.

Τέλος, σημείωσε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας αποδέχτηκε το αίτημα βοήθειας προς τη χώρα μας και θα διατεθούν για συνδρομή στην αεροπυρόσβεση 4 αεροσκάφη, 2 από Ιταλία και 2 από Γαλλία.

«Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, της επικράτειας, παραμένουν σε επιφυλακή και συνδράμουν στις πυρκαγιές», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ