Ελλαδα

Ξεχάστε το εισιτήριο στα ΜΜΜ - Πληρωμές με κινητό και κάρτα

Τι ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας για τις μετακινήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάρες στο Μετρό για την επικύρωση εισιτηρίων
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τραπεζική τους κάρτα ή το κινητό τους, αντί για εισιτήρια

Κάρτα και κινητό αντί για εισιτήριο θα μπορούν να «χτυπούν» στο μέλλον οι επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Όπως αναφέρθηκε και στις προγραμματικές μας δηλώσεις, προχωράμε στην εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. Το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αύξηση συγκοινωνιακού έργου και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

«Η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα του υπουργείου μας. Ο στόχος είναι η αύξηση του μεριδίου χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς έναντι των άλλων τρόπων μετακίνησης, ώστε να δημιουργήσουμε φιλικές μετακινήσεις για τους πολίτες και να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των μεταφορών. Για να συμβεί αυτό, απαραίτητη είναι όχι μόνο η αύξηση του συγκοινωνιακού έργου, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, όπως είπε, τα πρώτα «πράσινα» λεωφορεία θα ενταχθούν στους στόλους της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2024, οι εργασίες κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό προχωρούν, ενώ ολοκληρώνεται το Μετρό Θεσσαλονίκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ