Ελλαδα

Τουλάχιστον 19 κάλυκες στο σημείο της δολοφονίας του 39χρονου στη Χαλκιδική

Ανθρωποκυνηγητό για τους εκτελεστές του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Χαλκιδική - Δολοφονία 39χρονου: 19 κάλυκες στο σημείο του εγκλήματος - Έρευνα για τους εκτελεστές

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό των εκτελεστών του 39χρονου στη Χαλκιδική. Η εν ψυχρώ δολοφονία καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (15.7) έξω από το τουριστικό κατάλυμα όπου διέμενε το θύμα μαζί με φίλο του στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Από τα ίδια πυρά, τραυματίστηκε ο 45χρονος ομοεθνείς φίλος του, που νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες φαίνεται να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Αφού πλησίασαν την κατοικία όπου παραθέριζε ο 39χρονος με τέσσερις ακόμη φίλους του, άνοιξαν πυρ εναντίον του. Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν από το σημείο 19 κάλυκες όπλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu2pl9d186op)

Πήγε στη Χαλκιδική για να κρυφτεί από τους δολοφόνους του;

Όπως είχε γράψει νωρίτερα σήμερα στην ATHENS VOICE ο αστυνομικός συντάκτης, Γιώργος Σόμπολος, οι αρχές φέρεται να αναζητούν τους πληρωμένους δολοφόνους του 39χρονου ιδιοκτήτη καζίνο από τη Βόρεια Μακεδονία. 

Οι δολοφόνοι φαίνεται πως ακολούθησαν το θύμα τους από τη γενέτειρα του στην περιοχή Χανιώτη Χαλκιδικής. Εκεί ο 39χρονος μαζί με έναν συνεργάτη του, προσπαθούσε να κρυφτεί από τους δολοφόνους του. Γνώριζε πως υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών από τις αρχές της Βορείου Μακεδονίας, ένας άλλος συνεργάτης του δολοφονήθηκε στη χώρα καταγωγής τους.

Οι δύο δράστες φαίνεται πως είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις τους. Επέβαιναν σε ένα μηχανάκι, πλησίασαν το ενοικιαζόμενο σπίτι, και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Ο 39χρονος έπεσε νεκρός επί τόπου, ενώ ο 45χρονος συνεργάτης του τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση χωρίς προς το παρόν οι γιατροί να μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Εισαγόμενοι» οι εκτελεστές του 39χρονου στη Χαλκιδική

Οι «εισαγόμενοι» εκτελεστές, θεωρείται βέβαιο πως έχουν διαφύγει είτε στη Βουλγαρία, είτε στη Βόρειο Μακεδονία. Αυτού του είδους οι μαφιόζικες δολοφονίες σπανίζουν, πλην όμως, τα θύματα τους, συνήθως είναι πρόσωπα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δολοφονία του Ρώσου αρχιεκτελεστή της μαφίας Αλεξάντερ Σολόνικ ο οποίος βρισκόταν στο Λαγονήσι μαζί με τη φίλη του, γνωστό μοντέλο της πρώην ΕΣΣΔ. Δολοφονήθηκε από «συναδέλφους» του στις 31 Ιανουαρίου του 1997.

Η πλειοψηφία αυτού του τύπου των δολοφονιών, παραμένουν ανεξιχνίαστες, όχι τόσο λόγω έλλειψης στοιχείων από πλευράς ΕΛ.ΑΣ., αλλά εξαιτίας των δυνατοτήτων διαφυγής των δολοφόνων σε χώρες των Βαλκανίων αλλά κυρίως λόγω του ότι οι δράστες, μπαίνουν στη χώρα από παράνομα μονοπάτια, χτυπούν και φεύγουν χωρίς να παραμείνουν στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκιδικής αναζητούν τα ίχνη των δολοφόνων από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, ενώ έντονοι είναι οι έλεγχοι στους τελωνειακούς σταθμούς στα σύνορα με Τουρκία, Βόρειο Μακεδονία και Βουλγαρία.


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ