Ελλαδα

Βελτιωμένη η εικόνα από τη φωτιά στο Μαρκόπουλο

Παραμένουν στο σημείο ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Μαρκόπουλο
Φωτιά στο Μαρκόπουλο © Facebook/Xenia Georgiadou

Φωτιά στο Μαρκόπουλο: Εξακολουθούν και επιχειρούν στο σημείο 87 πυροσβέστες, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14:00 σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

H εικόνα της πυρκαγιάς έχει βελτιωθεί αρκετά, ωστόσο παραμένουν ισχυρές και ενισχυμένες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά μαίνεται σε δυσπρόσιτο και δύσβατο σημείο.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό, καθώς και 5 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κάλαμος με σύνορα Μαρκοπούλου..

Posted by Nota Hlia on Thursday, July 6, 2023

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε πλαγιά στο δάσος της Μαυροσουβάλας και δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Επισημαίνεται ότι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Μαλακάσας - Μαρκόπουλου. Κλειστή παραμένει προς το παρόν η οδός Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού

Nωρίτερα, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, δήλωσε ότι οικίες δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την όλη επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιασημάκης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται και απ' ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ