Ελλαδα

Συναγερμός από φωτιά στο Μαρκόπουλο

Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Μαρκόπουλο
© Facebook/FireNews Greece

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο Μαρκόπουλο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει μέσα σε χαράδρα στο δάσος της Μαυροσουβάλας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να μάχονται για να μην εξαπλωθεί. Σημειώνεται ότι δεν απειλούνται κατοικίες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως 4 μποφόρ.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν μέχρι στιγμής 84  πυροσβέστες και 21 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη και εθελοντές πυροσβέστες.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Η Τροχαία έχει προχωρήσει στη διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  1. Στην Ε.Ο. Μαλακάσας - Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσης της με τη Ν.Ε.Ο.Α.Λ.
  2. Στην οδό Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, οικίες δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την όλη επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε ο κ. Γιασημάκης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται και απ' ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ