Ελλαδα

Πότε θα αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Ένας χρήσιμος οδηγός πριν τα ψώνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
θερινές εκπτώσεις
Θερινές εκπτώσεις © Εurokinissi

Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Πότε θα αρχίσουν - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές - Ένας χρήσιμος οδηγός πριν τα ψώνια

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, επιτρέπεται η αναγραφή τόσο της παλαιάς όσο και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση. Επιπλέον, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Σε περίπτωση που προσφέρονται μειωμένες τιμές για περισσότερο από το 60% των πωλούμενων προϊόντων, είναι υποχρεωτική η αναφορά του ποσοστού έκπτωσης. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού (π.χ. από...% έως...%). Σε κάθε άλλη περίπτωση, πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και αναγράφεται η μειωμένη τιμή πρέπει να είναι ακριβής.

Σε περίπτωση ελέγχου, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην ετικέτα αντανακλά την πραγματικότητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ